BL: Rosszul játszottunk, ez az én felelősségem - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.30. 07:38
A Real Madrid idegenben 4–0-ra felülmúlta a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a lisszaboni fináléba. A mérkőzés után a címvédő Bayern vezetőedzője, Pep Guardiola elmondta: csapata rosszul futballozott, és magára vállalta a felelősséget, mert személyi kérdésekben hibázott.

„Ez történik, ha rosszul futballozol és a pontrúgásoknál rosszul helyezkedsz – mérgelődött joggal a Bayern mestere, Josep Guardiola. – Ha a legmagasabb európai szinten lévő ellenféllel játszol, az ilyen hibák miatt nagyon kikapsz, az ilyen hibákat azonnal megbüntetik. A Bayern nagy csapat, megpróbálom majd ismét győzelemre vezetni a játékosokat."Josep Guardiola. – Ha a legmagasabb európai szinten lévő ellenféllel játszol, az ilyen hibák miatt nagyon kikapsz, az ilyen hibákat azonnal megbüntetik. A Bayern nagy csapat, megpróbálom majd ismét győzelemre vezetni a játékosokat."

„Súlyos vereséget szenvedtünk, és csak kevés helyzetünk volt – tette hozzá a katalán szakember. – Rosszul futballoztunk, és ez az én felelősségem. Már a szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy hibáztam. Tudtuk, hogyan játszik a Real, ezért sok labdabirtoklást akartunk és sok embert a középpályán, de a védekező középpályásaink nem tudták megfelelően ellenőrizni a játékot az első félidőben, nem jó formában játszottak, és ez az edző hibája. A játékosaim futottak és próbálkoztak, ahogy mindig, de nem a megfelelő embereink voltak a megfelelő pozíciókban.”

A tiki-taka megbukott: ugyan a statisztikák szerint a Bayern 69 százalékban birtokolta a labdát, Guardiola szerint ez kevés volt. „Természetesen el kell gondolkoznunk azon, hogy a megfelelő futballistáink vannak-e ehhez a játékstílushoz. Szeretem, ha a birtokoljuk a labdát, és azért veszítettünk, mert nem volt eleget nálunk. Egyelőre csak azt tudom mondani, hogy ezt át kell gondolnunk, klubszinten kell erről beszélnünk.”

További reakciókat itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik