BL: selejtezőt játszanak az Újpest stadionjában

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.08.10. 10:42
null
BL-selejtezőt játszanak a Szusza Ferenc Stadionban (Fotó: Török Attila)
Az ír Dundalk Magyarországra utazik, hogy itt játssza le Bajnokok Ligája-selejtezőjét a szlovén NK Celje ellen. A találkozónak a Szusza Ferenc Stadion ad otthont – írja az irishtimes.com.

 

A koronavírus-járvány miatt az ír klub játékosainak, illetve a stábtagoknak karanténba kellett volna vonulniuk, ha Celjében, Szlovéniában játsszák le a találkozót. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) besorolása szerint Magyarország a zöld zónába tartozik, így választotta a mérkőzés helyszínéül hazánkat a Celje.

A továbbjutásról döntő egy mérkőzés augusztus 19-én szerdán, 19 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A győztes a második selejtezőkörbe jut, a vesztes az Európa-ligában folytathatja.

Az irishtimes.com beszámolója szerint az UEFA pénzügyi támogatást nyújt a Dundalknak, hogy beszálljon az utazási költségbe.

ELŐZMÉNYEK

Mint beszámoltunk róla, az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki, hogy a fertőzésveszély ellenére biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok selejtezőit.

Az előírások értelmében előfordulhat, hogy a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes mérkőzések megrendezését az eredeti helyszíneken, semleges pályákra kényszerítve a csapatokat.

Erre az esetre ajánlotta fel segítségét (bizonyos stadionjait, illetve utazási folyosót) Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus – derült ki az UEFA múlt csütörtöki beszámolójából.

BAJNOKOK LIGÁJA, 1. SELEJTEZŐKÖR
Augusztus 19., 19.00 (Szusza Ferenc Stadion)

NK Celje (szlovén)–Dundalk FC (ír)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik