BL: Ronaldót nem érdekli, melyik a legszebb találat a százból

Vágólapra másolva!
2011.11.03. 00:21
A Real Madrid Cristiano Ronaldo duplájával 2–0-ra győzött az Olympique Lyon vendégeként a Bajnokok Ligája D-csoportjának negyedik fordulójában. A blancók először nyertek francia riválisuk otthonában, és továbbjutottak a csoportból, CR megszerezte 100. gólját a Real Madridban.

„A Real nagyon erős – szögezte le a vereség okát a hazaiak mestere, Rémi Garde. – Nehéz volt ez mérkőzés, rengeteg nagy egyéniség szerepel a Realnál és csapatként is erősek, így aztán meggyűlt velük a bajunk. Az Olympique Lyon ebben az évben új időszámítást kezdett anyagi szempontból, és ez meg is látszik rajtunk. A második félidőben azért így is voltak helyzeteink, a döntetlenre jók lehettünk volna. A cél most már az, hogy megnyerjük a hátralévő két mérkőzést, de ez sem lesz gyerekjáték. Tovább akarunk jutni a csoportból!"Rémi Garde. – Nehéz volt ez mérkőzés, rengeteg nagy egyéniség szerepel a Realnál és csapatként is erősek, így aztán meggyűlt velük a bajunk. Az Olympique Lyon ebben az évben új időszámítást kezdett anyagi szempontból, és ez meg is látszik rajtunk. A második félidőben azért így is voltak helyzeteink, a döntetlenre jók lehettünk volna. A cél most már az, hogy megnyerjük a hátralévő két mérkőzést, de ez sem lesz gyerekjáték. Tovább akarunk jutni a csoportból!"

„Ha sok gólhelyzeted van, de nem rúgsz gólt, azt hiszed, hogy a futball elárul téged – fogalmazott a lefújást követően José Mourinho, a Real edzője. – Ám mi soha nem állunk le egy-két kihagyott helyzet után. Ma egy kiváló mérkőzést játszottunk egy remek ellenféllel. A továbbjutás már megvan, de a csoportelsőséget meg akarjuk őrizni."

Megszólalt a lefújás után a „százados" is.

„A legfontosabb dolog az, hogy nyert a csapat – mondta Cristiano Ronaldo. – A győzelem továbbjutást ér, ezt már korábban is tudtuk. Jól játszottunk egy egyáltalán nem gyenge ellenféllel szemben. Nagyon elégedett vagyok. Nem törődök azzal, hogy melyik a legszebb a száz realos gólom közül, a lényeg az egy találatban, hogy győzelemhez vezessék a csapatot. Mindegyik egyformán fontos volt. Nagyon örülök a 100.-nak, és egy olyan csapatban futballozom, ahol kötelező még többet lőni, de olyan társaim vannak, akik segítenek is ebben. Nem szabad most a Barcelonához hasonlítani magunkat, hozzájuk mérni a Realt, járnunk kell a magunk útját. Mourinho azt kérte tőlünk, hogy nyerjük és játsszunk jól. Megtettük, véget ért a lyoni Real-átok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik