BL: óvatos Juventus, revansra vágyó Monaco

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 15:04
null
Buffon (1) két évvel ezelőtt is ünnepelhetett a Monaco ellen (Fotó: AFP)
Mint ismert, a madridi városi derbi mellett Juventus–Monaco párharcot rendeznek a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az egymás elleni eddigi két csatából egyaránt a torinóiak kerültek ki győztesen, de a Monaco labdarúgócsapatának alelnöke, Vagyim Vasziljev szeretné, ha a kedvencek revanst vennének a két évvel ezelőtti negyeddöntős búcsúért. Pavel Nedved nehéz feladatról, Marco Di Vaio a lehető legjobb sorsolásról beszélt a májusi BL-elődöntő előtt.

 

Nem először találkozik egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Juventus és a Monaco csapata, az 1997–1998-as idényben rendezett párharcból az olaszok kerültek ki győztesen 6–4-es összesítéssel (4–1, 2–3).

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat jut be a BL-döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A csapatunk már teljesen más, mint amelyik 2015-ben negyeddöntőt játszott a Monacóval” – vélekedett Pavel Nedved, a Juventus alelnöke. Az olaszok két évvel ezelőtt nagyon szoros párharcban, 1–0-s összesítéssel jutottak csak tovább a BL negyeddöntőjében, akkor az egyetlen gólt Arturo Vidal szerezte büntetőből a torinói „odavágón”.

„Rengeteget futó, fiatal, veszélyes csapattal kerültünk szembe, amelynek semmi vesztenivalója. Nehéz dolgunk lesz, de láttam, hogy a fiúk mennyire összpontosítottak legutóbb. Koncentráltan és jól kell futballoznunk, hogy elérjük célunkat, a cardiffi finálét.”

Nedved elmondta, mindent elkövetnek, hogy Massimiliano Allegri maradjon a csapat edzője jövőre is. „Allegri zseni, szeretnénk, ha folytatná a munkát, de nagy kérdés, hogy vajon ő akar-e maradni” – mondta.

Sami Khedira, a hivatalos Twitter-oldalán reagált a sorsolásra. „A Monaco erős csapat, sok tehetséges játékossal és egy lenyűgöző szezonnal. Óvatosnak kell lennünk, de a cél egyértelmű.”




A Sky Italia megszólaltatta Marco Di Vaiót, aki 2002 és 2004 között a Juventusban, míg a 2006–2007-es idényben a Monacóban futballozott.

„Úgy gondolom, a legjobb sorsolást a Juventus kapta. A Monaco erős csapat, harcban áll a francia bajnoki címért, de a Juvének megvan az a minőségi játéka, amivel legyőzheti” – nyilatkozta a Bologna vezetésében dolgozó egykori válogatott csatár.

A Monaco korábbi francia válogatott középpályása, Ludovic Giuly pozitívan reagált a sorsolása. „Örülünk a Juventusnak, történelmi csatát vívhatunk ellene. Az olasz klubok taktikailag nagyon erősek, és nagyszerű játékosaik vannak. Óriási csatára számítok” – mondta.

Vagyim Vasziljev, a Monaco alelnöke nem kertelt: „Egyértelmű revanslehetőség lesz a két évvel ezelőtti kiesésért. Az nem kétséges, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint akkor.”

A statisztika a Juventus mellett szól, amely francia ellenféllel szemben még sohasem veszített európai kupaelődöntőt: a BEK/BL-ben 1985-ben a Bordeaux-t, 1996-ban a Nantes-t, 1998-ban a Monacót, míg az 1993-ban, az UEFA-kupában a Paris Saint-Germaint búcsúztatta. A Monaco az eddigi három elődöntője során még sohasem nyert idegenben mérkőzést, 1993–1994-ben 3–0-ra kikapott az AC Milan, 1997–1998-ban 4–1-re a Juventus vendégeként, míg a 2003–2004-es kiírásban 2–2-es döntetlent játszott a Chelsea-vel Londonban.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Május 2., kedd, 20.45 óra:
Real Madrid (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol)
Május 3., szerda, 20.45 óra:
AS Monaco (francia)–Juventus (olasz)
VISSZAVÁGÓK
Május 9., kedd, 20.45 óra: Juventus (olasz)–AS Monaco (francia)
Május 10., szerda, 20.45 óra:
Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol)

DÖNTŐ
Június 3., Cardiff, Millennium Stadion
AS Monaco (francia)/Juventus (olasz)Real Madrid (spanyol)/Atlético Madrid (spanyol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik