BL: olyan játékost vethetnek be a Fradi ellen, akire senki sem számított...

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 17:57
null
Anicet (jobbra) Madagaszkár összes meccsét végigjátszotta az Afrika-kupán, szerdán már a Fradi ellen szerepelhet (Fotó: AFP)
Madagaszkár válogatottja múlt csütörtökön, a Ferencváros–Ludogorec (2–1) BL-selejtező másnapján negyeddöntőt játszott az Afrikai Nemzetek Kupáján, és bár a csapat kikapott, a válogatott tiszteletére így is nagy ünnepséget rendeztek. Tömegek várták a futballistákat a repülőtéren, hiszen először szerepelt a csapat a kontinensbajnokságon, és rögtön a legjobb nyolc közé jutott. A bulira már nem tarthatott társaival a bolgár bajnok középpályása, a dallamos nevű Anicet Abel Andrianantenaina…

 

Több külföldi forrás is arról számolt be, hogy a Ludogorec meglepetésre bevetheti a Ferencváros elleni BL-selejtező visszavágóján madagaszkári középpályását, Anicet-t, aki múlt csütörtökön még pályára lépett Madagaszkár színeiben az Afrika-kupa negyeddöntőjében, a Tunézia elleni, 3–0-ra elveszített találkozón. A 29 éves játékos azt a mérkőzést – ahogy Madagaszkár másik négy meccsét, köztük a Kongói DK elleni, 120 perces nyolcaddöntőt – is végigjátszotta, a csoportkörben, Guinea ellen gólt is lőtt.

Anicet tehát alapembernek számított a történelmi sikert elérő madagaszkári válogatottban, de mivel a tavaszi szezon után egyből el is kezdte a csapattal a felkészülést a tornára, így gyakorlatilag nem volt nyári pihenője, nem sokan számítottak arra, hogy a Ludogorec még bevetheti a Fradi ellen. Miután azonban a bolgárok BL-keretében szerepel a neve, nincs elvi akadálya a játékának, és az első meccsen elszenvedett vereség után alighanem úgy látta Sztojcso Sztoev vezetőedző, hogy szüksége van a középpályásra, még ha kissé fáradtan is tér vissza az Afrika-kupáról.

A midi-madagasikara.mg írt arról, hogy Anicet-nek (és még egy társának, az amerikai MLS-ben szereplő Minnesota United játékosának, Romain Métanire-nek) vissza kellett térnie klubjához – ezt bolgár források is megerősítik. Így nem vehetett részt a válogatott tiszteletére a hazatérés alkalmával rendezett ünnepélyes fogadáson, amelyen hatalmas tömeg várta a csapatot, és Andry Rajoelina madagaszkári államelnök is tiszteletét tette.

Anicet az előző idényben hosszú ideig sérüléssel bajlódott, csak a tavaszi szezonban játszott,16 tétmeccsen lépett pályára. A Ludogorec 2014-ben szerződtette, de már 2011 óta Bulgáriában légióskodik a francia Auxerre-ben nevelkedő futballista. A bolgár élvonalban (Parva Liga) azóta 179 mérkőzésen 31 gólt szerzett.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ – AZ FTC PROGRAMJA

1. MÉRKŐZÉS – JÚLIUS 10., SZERDA
Ferencváros–Ludogorec (bolgár) 2–1 (Nguen 6., Zubkov 65., ill. Swierczok 31.)
Budapest, Groupama Aréna, 18 115 néző. Vezette: Smulevics (izraeli)

VISSZAVÁGÓ – JÚLIUS 17., SZERDA
19.30: Ludogorec
(bolgár)–FERENCVÁROS (magyar)
Razgrad, Ludogorec Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik