BL: kettős emberhátrányban nyert a Legia Warszawa, mindhiába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.31. 22:29
null
Nagyot küzdött a Legia, de nem jött össze a bravúr (Fotó: Twitter)
Bár a hazai vereség után idegenben nyerni tudott a Legia Warszawa a nagyszombati Spartak Trnava ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a visszavágót kettős emberhátrányban befejező lengyel együttes 2–1-es összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

A Nagy Dominikot végig a kispadon tartó Legia Warszawa az első félidőben emberhátrányba került, Marko Vesovics tizenkét perc leforgása alatt két sárga lapot is kapott. A lengyelek a második félidőben tíz fővel is megszerezték a vezetést, ám a hajrában már kettős emberhátrányban kellett küzdeniük, mert Domagoj Antolicot is kiállította a játékvezető – a horvát támadó négy perc alatt kapott két sárgát...

A Legia szurkolói idegenben is kitettek magukért

A horvát bajnok Dinamo Zagreb 7–2-es összesítéssel jutott tovább, miután a keddi visszavágón 2–2-es döntetlent játszott a Hapoel Beer-Seva vendégeként. Az első meccsen ötgólos hátrányt összeszedő izraeliek az első játékrészben két gólt ledolgoztak a hátrányukból, a zágrábiak azonban a fordulás után tíz perc alatt egyenlítettek, s így szertefoszlatták a Hapoel reményeit.

A Sheriff és a Shkëndija mérkőzésén nem született gól, így az első találkozón egygólos előnyt összeszedő macedón gárda lépett tovább a következő körbe, amelyben az osztrák Salzburggal kerül szembe.

Az Európa-ligában az örmény Pjunik saját közönsége előtt jutott tovább a selejtező második fordulójából, mivel az idegenbeli 2–1-es vereséget követően a keddi visszavágón 1–0-ra megverte a kazah Tobolt. A győztes találatot a 82. percben szerezte a hajrára tíz emberre fogyatkozó Pjunik.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
Sheriff (moldovai)–Shkëndija (macedón) 0–0

Továbbjutott: a Shkëndija, 1–0-s összesítéssel
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–2 (Ogu 14., Stojanovic 34. – öngól, ill. Budimir 49., Hajrovic 54.)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 7–2-es összesítéssel
Spartak Trnava (szlovák)–Legia Warszawa (lengyel) 0–1 (Astiz 63.)
Továbbjutott: a Spartak Trnava, 2–1-es összesítéssel

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
NEM BAJNOKI ÁG
Pjunik (örmény)–Tobol (kazah) 1–0
Továbbjutott: a Pjunik, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik