nemzetisport.hu 2016.03.15 20:00 Frissítve: 2016.03.15 21:39

BL: Kár, hogy az egyik csapatnak véget ér a BL – Allegri

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Juventus a Bayern Münchenhez látogat. A két csapat első mérkőzésén 2–2-es döntetlen született, így nem csoda, hogy a meccset megelőző sajtótájékoztatón mindkét vezetőedző elmondta, szoros összecsapást és kiélezett párharcot vár szerda este. A két tréner mellett több játékos is megszólalt egy nappal a mérkőzés előtt.

Allegri szerint csapata képes megbirkózni a sok sérüléssel (Fotó: Reuters)

 

„Mindkét csapat számára kemény meccs, döntőnek beillő ütközet következik – kezdte Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője. – Gólokat lőni és győzni akarunk, de türelmesnek és intelligensnek kell lennünk. A célunk egyértelműen a győzelem, így az erősségeinkre kell koncentrálnunk, és ki kell használnunk az ellenfél gyengeségeit. A torinóihoz hasonló mérkőzést várok, amelyen csak apróságok fognak dönteni.”

„A Juventus a sérülések ellenére is veszélyes csapat, hatalmas mentális erővel. Remekül védekezik, van, hogy akár tíz ember is a labda mögött helyezkedik. Annak ellenére, hogy nem szeretem ezt a stílust, csodálom az olaszok védekezését.”

„Nem tudom, de remélem, hogy számíthatok rá a mérkőzésen” – zárta rövidre Guardiola az Arjen Robben játékát firtató kérdéseket.

„A Juventus otthon és idegenben egyaránt topcsapat – mondta Robert Lewandowski, a bajorok csatára. – Türelmesen vár majd a megfelelő alkalomra, amikor gólt szerezhet. Nem követhetjük el az első mérkőzésen látott hibáinkat. Az olasz csapatok sohasem vesztik el a fejüket, az elejétől a végégig ragaszkodnak a taktikájukhoz.”

„Fitt vagyok, nagyon jól érzem magam. Visszatérni a pályára olyan, mintha egy új élet kezdődne” – mondta Franck Ribéry, aki lehet, hogy kezdőként lép pályára szerda este.

A torinóiak részéről a vezetőedző, Massimiliano Allegri, valamint Gianluigi Buffon vett részt a sajtótájékoztatón.

„Kár, hogy az egyik csapatnak máris véget ér a Bajnokok Ligája, de remélem, nem mi leszünk azok – így Allegri. – Holnap este nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk. Mindkét gárdának sok kockázatot kell majd vállalnia."

„A keretünk képes megbirkózni a sérülésekkel. Nem az a fontos, hogy ki játszik, hanem az, hogyan. Nyugodtnak kell maradnunk, hiszen sokat kell majd védekeznünk, de az is fontos, hogy tiszta fejjel támadjunk."

„Dybala izma nem szakadt el, de nem akartam kockáztatni, így nem került be a keretbe. Morata már jobban van, így roppant nehéz lett volna otthon hagyni. Mandzukicról holnap döntünk. Jó formában van, ma már a csapattal edzett. Egyelőre még nem döntöttem a kezdőcsapatról – zárta nyilatkozatát az olasz tréner, helyzetjelentést adva sérüléssel bajlódó játékosairól.

„Nem szabad, hogy olyan idegesek legyünk, mint az első találkozón, és nagyobb hatást kell gyakorolnunk a játékra – mondta Gianluigi Buffon, az olaszok kapusa. – Holnap jó esélyünk lesz arra, hogy megmutassuk, a sok hiányzó ellenére is képesek vagyunk jó eredményt elérni."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.17 23:41:33

Bajnokok Ligája DÉNES FERENC

ALAPVONAL. A közvéleményben egyre erőteljesebb az igény, hogy a digitális technológiák széles körű alkalmazásával a futball irányítói segítsék a játékvezetők munkáját. Ha a Marsról már lehetséges képeket küldeni a Földre, akkor csak megoldható valahogyan a leshelyzetek objektív megítélése.

2018.04.15 23:51:41

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Hol van itt a félút, ahol a tézisek szerint az igazság többnyire fellelhető?

2018.04.13 23:48:24

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét sorozatban akad egy amolyan előre hozott finálé.

2018.04.12 23:07:12

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pályán nincs helye a könyörületnek.

2018.04.12 20:19:30

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Liverpool vagy a Roma ott lesz a Bajnokok Ligája idei kijevi fináléjában.