BL: C. Ronaldo tegnap lenyűgöző volt a mesterhármassal – Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 23:44
null
Lionel Messi nem ment el szó nélkül Cristiano Ronaldo keddi teljesítménye mellett (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona az idegenbeli 0–0 után hazai pályán 5–1-re megverte az Olympique Lyont a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Ma este Lionel Messi BL-üzemmódban volt, ő egy zseni, olyan dolgokra képes, amelyekre senki más. Ha belelendül, megállíthatatlan – adta meg a kiesés kulcsát a Lyon vezetőedzője, Bruno Génésio. – A Barca minőségi futballja miatt főleg csak védekeztünk. Többet akartuk birtokolni a labdát, többet támadni, de ez csak a második félidő elején sikerült. A gólunk után azt hittük, bármire képesek lehetünk még, ám a harmadik hazai találat azért született, mert elveszítettük a labdát a középpályán. Teljesen különbözött egymástól a két félidő, az elsőben nagyon szenvedtünk a Barca letámadásától, a másodikban már jobbak voltunk, ezért is szereztünk gólt, ezért is támadt fel bennünk a remény. Azonban a harmadik Barca-góllal elúszott a hajónk…”

„Nem voltunk ma egy súlycsoportban egy ennyire jó csapattal. A második félidőben megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, de nagyon frusztráló, hogy betaláltak egy kontrából, a végére meg jól kikaptunk. Be kell ismernünk: jobbak nálunk, egy kicsit gyávák voltunk az első félidőben. Nem volt Messi elleni tervünk mára, nagyon nehéz egy ilyen képességű játékos ellen védekezni. Ösztönös zseni” – értékelt a lyoni gólszerző, Lucas Tousart.

„Nem akarattal léptem az ellenél lábára a tizenegyes előtt, és nem direkt estem el, hanem a védő miatt. Három-egy után már sokkal nyugodtabban futballozhattunk. Van olyan játékvezető, aki büntetőt ítél egy ilyen eset után, van, aki meg nem, de ez jogos volt. Hogy nem lőttem ma gólt? Természetesen a csatárt a gól élteti, majd jönnek azok később” – mondta Luis Suárez.

„A szabadrúgások és a szögletek utáni szituációk miatt tettük magunknak nehézzé ezt a mérkőzést, viszont a három egy után megnyugodhattunk, már azt tettük, amit tennünk kell, nyugodtan járattuk a labdát. Sok dolog tetszett a Bajnokok Ligája mostani fordulójában, Cristiano Ronaldo tegnap lenyűgöző volt azzal a mesterhármassal. Nem tudunk beleszólni, kit kapunk majd: Ajax, City, Juve… De nyugodtan várhatjuk a sorsolást, jöhet a neheze, felkészülten állunk bármilyen ellenfél elébe” – tért ki nagy riválisára is az összecsapás után Lionel Messi.

„Nem tudok egyetlen olyan gárdát mondani, amely a BL legnagyobb esélyese lenne, mindannyian érdemesek a végső sikerre, akik a legjobb nyolc közé jutottak – filozofált a mérkőzést követően a hazaiak vezetőedzője, Ernesto Valverde. – Mentálisan tökéletesen felkészültünk erre a sorozatra, Leo hihetetlenül futballozott. Arthur? Amikor nálunk a labda, nagy nyugalmat és magabiztosságot ad nekünk a játéka, és egyre jobban beilleszkedik közénk. Az ellenfél szépítése előtt több helyzetünk is volt, ám kihagytuk mindet, és a BL nem az a sorozat, ahol az ilyet büntetlenül meg lehet tenni, itt kettő nulla után sem ér véget a meccs. Az volt a tervünk, hogy három támadó kerül majd szembe három védővel, és ez be is jött. Ha később kielemzik ezt a mérkőzést, akkor látni fogják, hogy az ellenfél az egyetlen igazi helyzetéből talált be a kapunkba. Rendkívül jól játszottunk az első félidőben, de uraltuk az egész mérkőzést. Hogy voltak feszült pillanatok, meleg helyzetek, az a BL velejárója. Coutinho ma jól futballozott, ez korábban nem volt mindig így. Messi büntetője? Nem tudtam előre, hogy így lövi majd. Fontos szerepe volt Arturo Vidalnak is, előre megbeszéltük, hogy bejön a végére.”

„Néhány hete, vagy néhány hónapja nem játszom jól. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, hogy jobb labdarúgó legyek, ezen dolgozom. A jövőm? Nem foglalkozom vele, csak a mának élek” – fejtette ki a véleményét Philippe Coutinho is.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Barcelona (spanyol)–Lyon (francia) 5–1 (2–0)

Barcelona, Camp Nou, 92 346 néző.Vezette:Marciniak (lengyel)
Barcelona:Ter Stegen – Sergi Roberto (Semedo, 83.), Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Arthur (Ar. Vidal, 74.), S. Busquets, Rakitic – Messi, L. Suárez, Coutinho (O. Dembélé 70.).Vezetőedző:Ernesto Valverde
Lyon:A. Lopes (Gorgelin, 34.) – Dubois, Denayer, Marcelo, Marcal, F. Mendy (Cornet, 77.) – Tousart, Fekir, Ndombele – Moussa Dembélé, Depay (B. Traoré, 73.).Vezetőedző:Bruno Génésio
Gólszerző:Messi (18., 78. – az elsőt 11-esből), Coutinho (31.), Piqué (81.), O. Dembélé (86.), ill. Tousart (58.)

Továbbjutott:az FC Barcelona,5–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik