A Lyon csak megcibálni tudta a Barcelona bajszát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 20:50
null
Lionel Messi: a továbbjutás főszereplője (Fotó: AFP)
A Barcelona az idegenbeli nulla nulla után hazai pályán 5–1-re megverte az Olympique Lyont a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Lyon (francia) 5–1 (2–0)

Barcelona, Camp Nou, 92 346 néző. V:Marciniak (lengyel)
Barcelona:Ter Stegen – Sergi Roberto (Semedo, 83.), Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Arthur (Ar. Vidal, 74.), S. Busquets, Rakitic – Messi, L. Suárez, Coutinho (O. Dembélé 70.).Vezetőedző:Ernesto Valverde
Lyon:A. Lopes (Gorgelin, 34.) – Dubois, Denayer, Marcelo, Marcal, F. Mendy (Cornet, 77.) – Tousart, Fekir, Ndombele – Moussa Dembélé, Depay (B. Traoré, 73.).Vezetőedző:Bruno Génésio
Gólszerző: Messi (18., 78. – az elsőt 11-esből), Coutinho (31.), Piqué (81.), O. Dembélé (86.), ill. Tousart (58.)
Továbbjutott: a Barcelona, 5–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hamar eldőlni látszott a Barcelona és a Lyon csatája: az első mérkőzésen remekül futballozó belga védő, Jason Denayer teljesen fölöslegesen odacsúszott az ötös előtt Luis Suáreznek, aki egy ilyen szituációból álmában is összehoz egy büntetőt, amelyet most Lionel Messi váltott gólra, a korszellemnek megfelelő módon panenkázva. 1–0!

Ráadásul egy Philippe Coutinhóval történt ütközés miatt le kellett cserélni a franciák kapusát, a csúcsformában lévő Anthony Lopest (a brazil nem volt éppen sportszerű, odalépett az előle a labdát vetődve elütő kapuvédőnek), majd pár percre rá Suárez zseniális megmozdulása után Coutinhónak nem maradt egyéb teendője, mint az üres hálóba lőni: 2–0!

A lendületbe jött Barca pedig lefutballozta az OL-t, de nem vitte be a harmadik gólt – és hirtelen nagyon izgalmassá vált a meccs, amikor a fordulást követően szépített egy kiharcolt Lucas Tousart-góllal a vendégcsapat. 2–1!

Megrázta magát azonban Lionel Messi: pár zseniális csel után a hajrára fordulva eldöntötte a mérkőzést egy szép góllal (3–1), majd adott egy gólpasszt Gerard Piquének (4–1) és a csereként beállt Ousmane Dembélének (5–1) is.

Csak megráncigálta a BL-aranyesélyes bajszát a Lyon, azonban amikor izgalmassá vált a találkozó, amikor nyílttá vált a továbbjutás, akkor Messi három kanadai ponttal pontot tett a Lyon idénybeli európai kalandjainak végére.

Messi 61 Camp Nou-beli BL-találkozóján 62 gólt szerzett, míg a sorozat egyenes kieséses szakaszában 26 találatnál tart, ezzel rekorder, nem mellesleg karrierje során a Barcelona színeibenelőször lőtt egy mérkőzésen két gólt és adott két gólpasszt is.

Említsük meg még Piquét, aki a 11. gólját jegyezte a sorozatban, ezzel a klub legeredményesebb védője lett, megelőzve Ronald Koemant!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A mérkőzés góljai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik