BL: a Real 56 éve nem menetelt így az egyenes kieséses szakaszban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 09:36
null
A Real Madrid Münchenben is győzött (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain és a Juventus után a Bayern München vendégeként is győzött a címvédő Real Madrid a Bajnokok Ligája idei egyenes kieséses szakaszában. Ehhez hasonlóra nagyon régen volt példa a spanyol csapat történetében…

A 2016-ban és 2017-ben egyaránt BL-győztes Real a mostani kiírásban a PSG-vel találkozott a nyolcaddöntőben, s a madridi 3–1-es siker után Párizsban 2–1-re diadalmaskodott a 2018-as francia bajnok felett.

A legjobb nyolc között az előző BL-idényben döntős, olasz bajnoki címvédő Juventus várt Zidane csapatára, amely Torinóban 3–0-ra kiütötte a „zebrákat” az első mérkőzésen. Igaz, a visszavágón a Juventus ledolgozta hátrányát, s Cristiano Ronaldo 97. percben, tizenegyesből szerzett gólja mentette meg a királyi gárdát.

Az elődöntőben a Bundesliga aranyérmese, a Bayern München fogadta a Madridot, amely ugyan nem sziporkázott, de így is 2–1-re győzött Németországban.

A Real Madrid tehát az egyenes kieséses szakasz első három körében egyaránt legyőzte aktuális ellenfelét idegenben. Erre 56 éve, az 1961–1962-es évad óta nem volt példa a klub történetében. Akkor a legjobb tizenhat között a dán Frem 3:0-ra, a negyeddöntőben a Juventus 1:0-ra, az elődöntőben a Standard Liege 2:0-ra kapott ki a Puskás Ferencet is soraiban tudó madridi együttestől.

Az 1962-es BEK-döntőt viszont elvesztette a Real Madrid. Hiába triplázott Puskás Ferenc az amszterdami meccsen, az Eusébióval felálló, Guttmann Béla által irányított Benfica 5:3-ra győzött.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik