Carlo Ancelotti: Olyan ez nekem, mint a benzin

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 18:44
Guardiola és Ancelotti jól ismeri egymást, csapataik kedd este ismét összecsapnak a BL-ben (Fotó: Getty Images)
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Real Madrid a Manchester Cityt fogadja. A két csapat jól ismeri egymást, hiszen sorozatban a harmadik idényben találkoznak a BL egyenes kieséses szakaszában. Pep Guardiola és Carlo Ancelotti egyetért abban, hogy az idei találkozók nem lesznek olyanok, mint a korábbi években. Antonio Rüdiger, a madridiak védője pedig elárulta, mi lehet a kulcs a párharc szempontjából.

Ez az egymást követő harmadik idény, amelyben a Real Madrid és a Manchester City találkozik a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A spanyolok a 2021–2022-es elődöntőben hosszabbítás után ejtették ki a manchesterieket, míg az angolok tavaly visszavágtak és a kétgólos döntetlen után 4–0-ra nyertek, sőt később a trófeát is elhódították.

„Kicsit olyan ez, mint egy hagyomány, három egymást követő évben a BL királyai ellen játszunk – idézi Pep Guardiolát, a Manchester City menedzserét az uefa.com. Az 53 éves spanyol szerint nem lesz egyszerű dolguk: – Bellingham hatása óriási, ez egy más csapat, mint a tavalyi szezonban. Az angol játékos befolyása nyilvánvaló, meg kell fejteni, hogy hogyan történt ez. A Real Madriddal szembenézni mindig kemény kihívás, ezt senki sem tagadhatja. A Real kivételes klub, és a BL-ben a korábbi tapasztalatainak köszönhetően sok mindenre nagy ráhatása van”.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője egy érdekes aspektusra hívta fel a figyelmet: „A mentális oldal nagyon fontos lesz kedden. Pszichológiailag és fizikailag is nagyon jól felkészültünk, és magabiztosan megyünk a mérkőzésre. Minden bizonnyal elég minőségi csapatunk van ahhoz, hogy felvegyük a versenyt.”

Az olasz edző egyetértett Guardiolával, ez a párharc nem lesz olyan, mint a korábbiak: „Ez hihetetlenül vonzó párosítás a labdarúgás világa számára. Nem mondanám, hogy hasonló lesz, mint tavaly, mert minden párharcnak megvannak a maga sajátosságai. De a két fél minősége lehetővé teszi, hogy gyönyörű, magas technikai színvonalú mérkőzést láthassunk. Tudjuk, hogy bizonyos szempontból jobbak leszünk a Citynél, más szempontból pedig kevésbé jók. Meglátjuk, mi történik a két mérkőzésen.”

„Még mindig nagyon ideges vagyok a nagy meccsek előtt a mérkőzés előtti órákban. A szenvedés a munka része, és ez tart életben. Olyan ez nekem, mint a benzin” – nyilatkozta Ancelotti.

Antonio Rüdiger, a madridiak védője kulcsszereplő lehet a párharc során. „Tavaly jó meccset játszottunk a Bernabéuban. Szerintem remekül kontrolláltuk Haalandot, aki nem sok passzt kapott. Erre a meccsre ugyanez lesz a terv: megpróbáljuk kontrollálni az olyan játékosokat, mint Foden, De Bruyne és Haaland.”

A Bajnokok Ligája az X-oldalán modern klasszikusként hivatkozik a párharcra. Pep Guardiola vezetőedzőként 23-szor játszott a Real Madrid ellen, a mérlege 13 győzelem melett öt döntetlen és öt vereség. Guardiola az Ancelotti elleni tíz találkozójából hatszor nyert, egy döntetlen mellett háromszor az olasz tréner került ki győztesen.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
21.00: Arsenal (angol)–Bayern München (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n! 
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik