BL: Valószínűleg tökéletes meccs volt... – Harry Kane

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 23:46
Harry Kane szerint élete egyik legfontosabb meccsét játszotta az Arsenal ellen (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az Arsenal és a Bayern München 2–2-es döntetlent játszott egymással a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásán. A mérkőzés után a németek csatára, Harry Kane kifejezetten pozitívan nyilatkozott, míg az egyenlítő gólt szerző Leandro Trossard szerint többre lettek volna képesek az angolok.

 

„Karrierem egyik legnagyobb meccse volt, elképesztően boldog vagyok, hogy góllal tudtam hozzájárulni az eredményhez – mondta Harry Kane, aki a 32. percben, büntetőből szerezte meg a müncheniek második találatát (s korábban a Tottenham labdarúgója volt). – Úgy gondolom, ma este igazán csapattá váltunk. Valószínűleg a mai tökéletes meccs volt, hisz a Bajnokok Ligájában idegenben össze tudtuk szedni magunkat. Az ilyen mérkőzéseken kell igazán megmutatni a szenvedélyünk, és mi pontosan ezt tettük.”

„Természetesen nem volt könnyű, hisz az Arsenal hihetetlenül erős ellenfél, de remélem, otthon a szurkolóink nagy különbséget jelentenek majd” – tette hozzá az angol válogatott csatár.

Az Arsenal egyenlítő góljának szerzője, Leandro Trossard már sokkal kevésbe volt elégedett csapata teljesítményével.

„Remekül kezdtünk. Azonban még két-három gólt kellett volna szereznünk, miután megszereztük a vezetést. Innen látszik, hogy milyen minőséget képvisel a Bayern.”

A 66. percben csereként beálló belga csatár a 76. percben szerzett egyenlítő góljáról is említést tett.

„Sokat segítettem a csapaton a gólommal, és remélem, hogy a következő hetekben is így teszek majd. Minden alkalommal megteszek mindent, amire csak képes vagyok a pályán. Nagyszerű csapatunk van, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk Münchenben. Az viszont biztos, ha a legjobbunkat nyújtjuk, bárkit képesek vagyunk legyőzni.”

BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2–2 (1–2)
London, Emirates Stadion, 55 000 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
Arsenal: Raya – B. White, Saliba, Gabriel, Kiwior (Zincsenko, a szünetben) – Ödegaard, Jorginho (Gabriel Jesus, 66.), D. Rice – Saka, Havertz (Partey, 86.), Martinelli (Trossard, 66.). Menedzser: Mikel Arteta
Bayern: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, A. Davies – Goretzka, Laimer – L. Sané (Coman, 66.), Musiala, Gnabry (Guerreiro, 70.) – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Saka (12.), Trossard (76.), ill. Gnabry (18.), Kane (32. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik