Antoine Griezmanntól várja a megváltást az Atlético

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 11:59
Antoine Griezmann (balra) nem tudott kibontakozni az Inter elelni párharc első meccsén – vajon a visszavágón megvillantja klasszisát? (Fotó: Getty Images)
Óriási várakozás és reménykedés előzi meg a spanyol fővárosban az Inter vendégjátékát, noha az Atléticónál is tisztában vannak vele, hogy az olasz csapat bomba formában futballozik. A madridiak megmentője a sérüléséből felépülő Antoine Griezmann lehet.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az idény legfontosabb és legjobban várt mérkőzésére készül az Atlético Madrid, amely az Internazionalét fogadja szerda este a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. Az első számú európai kupasorozatban a nyolc közé jutás a tét, az ellenfél a kontinens egyik legjobb formában lévő alakulata, ám az első mérkőzés ismeretében (csupán 1–0-ra nyertek Milánóban a fekete-kékek) éppen az Atlético lehet az a gárda, amely megálljt parancsol a naptári évben eddig feltartóztathatatlan olaszoknak.

Két jelenség is tökéletesen tükrözi a felfokozott madridi érdeklődést. Az egyik, hogy az Atlético keddi edzésének sajtónyilvános negyedóráját negyven újságíró nézte meg, többen, mint ahányan a Real Madrid elleni derbit megelőző tréningre voltak kíváncsiak. A másik, hogy könnyen megdőlhet a Metropolitano Stadion látogatottsági rekordja, mert már az első találkozót megelőzően értékesítették az összes belépőt. Ugyanakkor a spanyol csapat számára ígéretesnek mutatkozó eredmény ismeretében azt remélik, illetve valószínűsítik a klubnál, hogy a másodlagos piacokon is elkelnek a belépők, továbbá minden jegytulajdonos erőfeszítést tesz azért, hogy mindenképpen ott lehessen az összecsapáson. Az aréna befogadóképessége 70 460 fő, a nézőcsúcsot tavaly szeptember 24-én a Real Madrid elleni szuperrangadón regisztrálták 69 098 fizető nézővel – ez dőlhet most meg, amihez a Milánóból érkező 3400 drukker is hozzátehet.

A madridi rendőrség természetesen kiemelt kockázatú besorolást adott a meccsnek, már csak azért is, mert sok Atlético-szurkoló panaszkodott arra: Milánóban rosszul bántak velük, és félő, hogy egyesek (sokan) önbíráskodáshoz folyamodnak.

De visszatérve a csapathoz! A madridi edzésen a csaknem ötven újságíró gyakorlatilag egyetlen emberre volt kíváncsi, Antoine Griezmannra. A francia klasszistól várják a megváltást Madridban azok után, hogy az Inter elleni párharc első összecsapásán kificamodott a bokája – a 78. percben le kellett cserélni –, azóta pedig nem lépett pályára. Kétségtelen, nélküle nem olyan erős az Atlético: sima, fájó és kiesést jelentő vereség a Király-kupa elődöntőjében a Bilbaótól (0–3), a bajnokságban döntetlen az utolsó helyezett Almeríával (2–2), vereség a szintén a kiesés ellen küzdő Cádiztól (0–2) és csak egy győzelem, a Betis (2–1) ellen.

Griezmann már teljes értékű edzést végzett, és minden bizonnyal kezdőként lép pályára az Inter ellen. Diego Simeone vezetőedző nem számolhat Thomas Lemarral (Achilles-ín-sérülés) és José Maria Giménezzel (hátsó- comb­izom-sérülés), de így is a legjobb tizenegyét küldheti pályára.

„Antoine Griezmann bevethető állapotban van. Ha játszik, a csapat több feladat megoldására képes, jelenléte önmagában erőt ad nekünk. Remélem, olyan meccse lesz szerda este, amilyet elképzel magának – fogalmazott a találkozót felvezető sajtótájékoztatón Diego Simone, aki csapata esélyeiről ezt mondta: − Pontosan tudjuk, milyen helyzetbe kerültünk az elmúlt időszakban, a csapat nem hozta az elvárható szintet. Most Európa egyik legjobb formában lévő alakulatával szemben kell helytállni, de mint mindig, most is bízom a játékosaimban, hiszem, hogy sikerül megfordítani a párharc állását.”

 

A BL-nyolcaddöntő sorsolásakor Madridban a legtöbben úgy nyilatkoztak az Interről, hogy „eléri az Atlético szintjét”, az első mérkőzés előtt már „ötven-ötven” százalékot mondtak a két csapat esélyeiről, a szerdai visszavágó előtt viszont már „olasz gőzhengerről” beszélnek a spanyol fővárosban. Tény, hogy a milánói együttes mind a 13 mérkőzését megnyerte 2024-ben (bajnokik, olasz Szuperkupa, BL), legutóbb december 20-án az Olasz Kupában szenvedett vereséget a Bolognától, akkor is csak a hosszabbításban − kilencven perc alatt ebben az idényben egyedül a Sassuolo tudta legyőzni Simone Inzaghi vezetőedző csapatát. Amit pedig mind az olasz, mind a spanyol sajtó kiemelt a visszavágó előtt: a fekete-kékek nem csupán akkor tudnak győzni, ha jól játszanak, a hétvégén ugyanis úgy nyertek Bolognában 1−0-ra, hogy a hazai csapat uralta a meccset. „Az Inter megtanult szenvedni a madridi visszavágó előtt” – figyelmeztetett az egyik vezető spanyol sportnapilap, az As.

Olasz gőzhenger érkezik Madridba

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 
Az első mérkőzésen: 0−1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik