A Real Madrid a Manchester City ellen – íme, a BL-negyeddöntő párosításai

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 11:50
Erling Haaland és Vinícius Júnior ismét összecsap egymással (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait és elődöntőjének ágát. Eszerint a nyolc között a rekordgyőztes Real Madrid a címvédő Manchester Cityvel, a Paris Saint-Germain a Barcelonával, az Arsenal a Bayern Münchennel, az Atlético Madrid pedig a Dortmunddal vív meg.

A jelenlegi lebonyolítás szerint utolsó sorsolását tartotta az Európai Labdarúgó-szövetség, a következő kiírástól kezdve ugyanis jelentősen megváltozik a sorozat.

Az UEFA nemcsak a negyeddöntők, hanem az elődöntők és a finálé párosításait is elkészítette, s érdekesség, hogy egy ágra került a fogadóirodáknál a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott kvartett, az Arsenal, a Bayern München, a rekordgyőztes Real Madrid és a címvédő Manchester City.

Több ok miatt is pikáns párharc lesz a Paris Saint-Germain és az FC Barcelona csatája, már csak az elmúlt évek játékosmozgásai miatt is, hiszen a párizsiakat a korábbi Barca-edző, Luis Enrique vezeti, a jobb szélen pedig ott van a gránátvörös-kékek egykori játékosa, Ousmane Dembélé is. És egyébként is aligha tudja meglepni egymást a két csapat: a PSG eddigi 15 európai kupaszereplése során 14-szer került szembe a Barcelonával.

A Real Madrid és a Manchester City eddig négyszer találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, a 2021–2022-es kiírás elődöntőjében az angol csapat 4–3-as hazai sikere ellenére a „királyiak” a madridi visszavágón hosszabbítás után nyertek 3–1-re és jutottak fináléba, míg a 2022–2023-as évadban is a négy között találkoztak, ekkor a spanyolországi 1–1 után Pep Guardioláék 4–0-s hazai sikerrel jutottal az Inter elleni döntőbe.

Az Arsenal és a Bayern München párharca azért lesz különösen érdekes, mert az angol csapat a nemzetközi porondon elszenvedett négy legnagyobb különbségű vereségéből hármat épp a német rekordbajnok ellen szenvedte el, a müncheniek a 2015–2016-os kiírásban, aztán egy évvel később az oda-visszavágós párharcban is 5–1-re verték az észak-londoniakat.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Arsenal (angol)–Bayern München (német)
Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német)
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)
Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német)/Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol)
Arsenal (angol)–Bayern München (német)/Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)

Adminisztrációs okok miatt a döntő hazai csapatát is kisorsolta az UEFA, ennek értelmében az első elődöntő (Atlético Madrid/Dortmund/PSG/Barcelona) győztese lesz a pályaválasztó a Wembleyben.

A sorozatnak ebben a szakaszában már nincs kiemelés, azonos országból érkező csapatok is összekerülhetnek, és az elsőként kihúzott csapatok kezdhetik hazai pályán az oda-visszavágós párharcot.

A NEGYEDDÖNTŐ HIVATALOS JÁTÉKNAPJAI
Első mérkőzések: április 9., 10.
Második mérkőzések: április 16., 17.

AZ ELŐDÖNTŐ HIVATALOS JÁTÉKNAPJAI
Első mérkőzések: április 30., május 1.
Második mérkőzések: május 7., 8.

DÖNTŐ
Június 1., szombat, Wembley Stadion

A negyeddöntők menetrendjét legkésőbb március 15-én 18 óráig teszi közzé az UEFA, míg az elődöntőké április 18. után lesz hivatalos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik