BL: A kezünkben volt a mérkőzés, nem aggódom a jövőm miatt – Tuchel

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 08:07
NurPhoto via AFPThomas Tuchel a római vereség ellenére nem aggódik a jövője miatt (Fotó: AFP)
A Lazio hazai pályán 1–0-ra nyert a mérkőzést tíz emberrel befejező Bayern München ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót követően a bajorok vezetőedzője, Thomas Tuchel többek között a jövőjéről beszélt, míg Thomas Müller és Harry Kane az elszalasztott lehetőségeket és a második félidei, csalódástkeltő teljesítményt emelte ki. A rómaiak részéről Maurizio Sarri és a csapatkapitány Ciro Immobile az eredmény ellenére sem maradéktalanul elégedett, továbbá értékelt a jubiláló Patric és a mérkőzés legjobb játékosának megválasztott Mattéo Guendouzi is.

 

Thomas Müller, a Bayern München támadója így értékelt: „Mindenképpen meg kellett volna szereznünk a vezetést az első félidőben. Reagáltunk a Leverkusentől elszenvedett vereségre, ez elsősorban nem a végeredményben mutatkozott meg, hanem a hozzáállásban.” 

„Ami a lehetőségeket illeti, kevés helyzetet engedtünk az ellenfélnek, de a sajátjainkat kihagytuk. Az első félidőben három tiszta gólszerzési lehetőségünk volt, és ha ennyi helyzeted van egy félidőn belül egy Bajnokok Ligája-meccsen idegenben, Rómában, akkor ezeket gólra is kell váltanod. A második félidőre rányomta bélyegét a bizonytalanságunk. Ma este 1–0-ra kikaptunk itt, de a meccs alakulása alapján számomra az 1–0-s vereség is rendben van: van egy visszavágó” – mondta a német játékos. Müller hozzátette, a lényeg, hogy a játékosok és a klub is összetartson, szerinte a Bayern képes három hét múlva megfordítani a párharcot.

A bajorok másik támadója, Harry Kane is az önbizalom hiányát emelte ki: „Kemény hét volt. Jól kezdtünk, és volt néhány tiszta lehetőségünk. A második félidő csalódást okozott. Kevesebb energiával és önbizalommal jöttünk ki. Ilyen a futball és a csatárlét: időnként kihagyod a helyzeteket. Nehéz időszakunk van, ezt nem lehet eltitkolni. Még nem vagyunk túl rajta, de sohasem adjuk fel. Egyetlen szikra is sok mindent megváltoztathat.”

„Csalódottak és dühösek vagyunk a vereség miatt. Mi vesztettük el a meccset és nem a Lazio nyerte meg. Nem tudom, mi történt a második félidőben, nem tudom megmagyarázni, mert azt mondtuk a csapatnak, hogy tartsák meg az intenzitást, és még bátrabban menjenek előre – értékelt Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője a Bajnokok Ligája honlapjának. – Vannak dolgok, amikre építhetünk. Az első félidőben jó lehetőségeket alakítottunk ki, ám a végén egyetlen kaput eltaláló lövésünk sem volt, egyértelmű, hogy így nem lehet megnyerni egy meccset.”

Tuchel a jövőjéről is beszélt: „Nem aggódom a jövőm vagy az esetleges kirúgás miatt. Magunkat okolhatjuk, hogy kikaptunk, pedig a kezünkben volt a mérkőzés. Egy bizonyos ponton elvesztettük a hitünket és sok volt az egyéni hiba ” – vélekedett a Bayern vezetőedzője.

Érthető módon nagy volt az öröm a győztes Lazio oldalán. „Azt a játékot játszottuk, amit kellett, nagyszerűen és sok energiával. Elértük a kitűzött célt” – mondta a mérkőzés legjobb játékosának megválasztott Mattéo Guendouzi. Hasonlóan vélekedett a Lazio csapatkapitánya, Ciro Immobile is: „Dolgoztunk és készültünk erre a mérkőzésre. Azt mondtam, hogy emlékezetes estét kell adnunk a szurkolóinknak, és ez sikerült. A gól előtt és után voltak más lehetőségeink is. Talán jobban kellett volna kihasználnunk őket, de összességében elégedettek lehetünk.”

A Lazio védője, a klub színeiben 200. alkalommal pályára lépő Patric szerint is megérdemelték a győzelmet: „A csapat végigdolgozta a mérkőzést, boldogok vagyunk ezzel a teljesítménnyel.”

 „Ez az alkalmazkodás és a szenvedéssel teli pillanatok győzelme. Elégedettek vagyunk, mert Európa egyik legerősebb csapatát vertük meg, igaz, lehetett volna még jobb is az eredmény. Tetszett a csapat összetartása és szellemisége, egyet akartunk, és ez fontos. Tudtuk, hogy lesznek nehéz pillanatok, de lehetőségek is, és mi éltünk is velük” – értékelt a győzelmet Maurizio Sarri, a Lazio vezetőedzője.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–0 (0–0)
Róma, Stadio Olimpico, 57 470 néző. Vezette: Letexier (francia)
LAZIO: Provedel – Marusics, Mario Gila (Patric, 81.), Romagnoli, Hysaj (Lazzari, 60.) – Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto (Kamada, 81.) – Isaksen (Pedro, 74.), Immobile (Castellanos, 74.), Felipe Anderson. Vezetőedző: Maurizio Sarri
BAYERN: Neuer – Mazraui, Upamecano, Kim Min Dzse, Guerreiro – Kimmich, Goretzka (De Ligt, 73.) – L. Sané (Tel, 81.), Th. Müller (Choupo-Moting, 81.), Musiala – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Immobile (69. – 11-esből)
Kiállítva: Upamecano (68.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik