Ifi BL: azeri gárdával csap össze a Puskás Akadémia

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 20:15
Az UEFA Youth League-ben, más néven az ifjúsági Bajnokok Ligájában kedd délután kisorsolták az első kör párosításait, és a Puskás Akadémia U19-es csapata az azerbajdzsáni Qabala SC-t kapta ellenfeléül.

A sorozatba a legjobb 32 európai bajnokság korosztályos győztesei jutnak be – így harcolta ki a szereplést a Puskás Akadémia is –, valamint a felnőtt BL csoportkörében részvevő csapatok UP-gárdái.

Az első mérkőzést idegenben játssza a Puskás október 4-én, míg a visszavágóra október 25-én a Pancho Arénában kerül sor.

Abban az esetben, ha továbbjutnak a felcsútiak, akkor az Olympiakosz–Lecce párharc győztesével mérkőznek meg.

„Ennél messzebb nem nagyon utazhattunk volna, mint Azerbajdzsán, de éppen ez a lényege az ilyen seregszemléknek, hogy olyan futballkultúrákkal is megismerkedhetünk, amire hétköznapi viszonyok között nem nagyon lenne lehetőség. Túl sok információnk nincs a Qabala SC-ről, de a szakmai stábunk profi, a felkészülés alatt lesz idő arra, hogy minden fontos tudnivalót begyűjtsenek az ellenfélről. Fontos, hogy minél tovább jussunk ebben a sorozatban, de szeretném hangsúlyozni, hogy ezek a tornák elsősorban azért kellenek, mert a fiatal labdarúgóink fejlődését szolgálják. A fiatalok így nemzetközi rutint szereznek, ami nagy hasznukra válik majd a karrierjük során” – fejtette ki Székely Gábor, az akadémia operatív vezetője a csapat honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik