BL: ötgólos, drámai meccsen nyert a Galata Norvégiában

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 23:07
null
A ráadásra maradt a slusszpoén, Icardiék idegenben verték meg a Moldét (Fotó: Getty Images)
A török Galatasaray 3–2-re nyert a norvég Molde otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén. A Kleinheisler Lászlót sérülés miatt nem nevező Panathinaikosz 2–1-re kikapott a Bragától, míg a Maccabi Haifa és a Young Boys ütközete nem hozott gólt.

MOLDE–GALATASARAY

Már a nyolcadik percben előnybe került az előző körben a KÍ-t búcsúztató norvég csapat: egy szöglet után Ellingsen bólintott a hosszú sarokba.



A kapott gól felrázta a törököket, akik Oliveira szerencsés, majd Icardi parádés gólja révén négy perc alatt fordítani tudtak.

A szünet után az egyenlítésért támadott a Molde, s ez az 56. percben gólt eredményezett: Haugen kapáslövésére nem tudott reagálni Muslera (VIDEÓ ITT).

A dráma a hosszabbításra maradt, a hosszú ideje alibiző Galata lekontrázta ellenfelét, Icardi pedig gólja után pont egy norvéggal, név szerint Midtsjővel rúgatott gólt (VIDEÓ ITT), megnyerve a meccset csapatának, amely így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. 2–3

BRAGA–PANATHINAIKOSZ

A gól nélküli első félidőt követően megtörték a jeget a portugálok, az 51. percben Abel Ruiz átlövése talált utat a hálóba (VIDEÓ ITT).

Az utolsó 20 percben megduplázódott a Braga előnye, Djaló 12 méterről ágyúzott a bal felsőbe (VIDEÓ ITT).

A ráadásban Mancini jóvoltából szépített az athéni gárda (VIDEÓ ITT), így rendkívül izgalmas, parázs visszavágó vár a felekre Görögországban. 2–1

MACCABI HAIFA–YOUNG BOYS

A várakozásokhoz képest feledhető meccset produkált az izraeli és a svájci bajnok – a Maccabi kétszer, a Young Boys egyszer sem találta el a kaput, így a gól nélküli döntetlen igazságos eredménynek mondható.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG
Maccabi Haifa (izraeli)–Young Boys (svájci) 0–0
Molde (norvég)–Galatasaray (török) 2–3
(Ellingsen 8., Haugen 56., ill. Oliveira 25., Icardi 29., Midtsjö 90+3.)
NEM BAJNOKI ÁG

Braga (portugál)–Panathinaikosz (görög) 2–1 (Ruiz 51., Djaló 73., ill. Mancini 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik