BL: háromgólos hátrányból kell felállnia a Topolyának

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 09:11
null
A TSC győzelemmel hangolt: Szasa Jovanovics 85. percben lőtt góljával legyőzte a kragujevaci Radnicski 1923-at (Fotó: TSC)
A bajnoki győzelem növelte a TSC játékosainak önbizalmát a BL-selejtező visszavágója előtt, de a továbbjutás kiharcolása így is elképesztően nehéznek ígérkezik.

 

Háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Topolyai SC-nek a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a Braga ellen, ami az erőviszonyokat és az első mérkőzésen látottakat elnézve pokoli nehéz lesz. Még akkor is, ha a TSC Arénában négyezerötszázan biztatják a hazaiakat a 20 órakor kezdődő meccsen, hiszen már napokkal ezelőtt elfogyott az összes belépőjegy. Bizakodásra adhat okot, hogy a Braga főpróbája rosszul sikerült, a csapat a portugál élvonal első fordulójában ugyan vezetett saját közönsége előtt a Famalicao ellen, de a vendégek a második félidőben megfordították az állást.

„Rendkívül csalódottak vagyunk az eredmény miatt, nem ilyen kezdésre számítottunk, azonban nincs időnk a kesergésre, mivel kedden már a Bajnokok Ligája selejtezőjében kell helytállnunk”    – mondta Artur Jorge, a Braga vezetőedzője a találkozó után.

A TSC viszont győzelemmel hangolt: Szasa Jovanovics 85. percben lőtt góljával legyőzte a kragujevaci Radnicski 1923-at, s három forduló után a Crvena zvezda mögött a második helyen áll a tizenhat csapatos szerb Szuperligában.

„Értékes három pontot gyűjtöttünk be, s a Braga elleni találkozó előtt megszerzett győzelem tovább növeli az önbizalmunkat”  – mondta a gólszerző a Szportszki zsurnal sportnapilapnak, s hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz lesz a visszavágó a remek képességű portugál együttes ellen, de mindent megtesznek, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák a több mint négyezer topolyai szurkoló előtt.

Az már korábban eldőlt, hogy a TSC és a Braga párharcának győztese a francia Olympique Marseille és a görög Pana­thinaikosz párharcának győztesével találkozik a Bajnokok Ligája rájátszásában, míg a vesztes az Európa-liga csoportkörében folytathatja. A múlt héten az is biztossá vált, hogy az észak-bácskai gárda az európai kupaporondon a jövőben is a TSC Arénában játssza a hazai mérkőzéseit, azzal a kitétellel, hogy a vendégszurkolók nem öt, hanem tíz százalékát kapják a belépőknek.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
19.00:
Arisz Limassol (ciprusi)–Raków Czestochowa (lengyel)
Az első mérkőzésen: 1–2
19.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Slovan Bratislava (szlovák)
Az első mérkőzésen: 2–1
19.00: Molde (norvég)–KÍ (feröeri)
Az első mérkőzésen: 1–2
19.00:
Sparta Praha (cseh)–FC Köbenhavn (dán)
Az első mérkőzésen: 0–0
20.00, első mérkőzés: Dinamo Zagreb (horvát)–AEK Athén (görög)
20.00: Galatasaray (török)–Olimpija Ljubljana (szlovén)
Az első mérkőzésen: 3–0
NEM BAJNOKI ÁG
20.00: Topolyai SC (szerb)–Braga (portugál) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–3

20.30: Servette (svájci)–Rangers (skót)
Az első mérkőzésen: 1–2
20.30: Sturm Graz (osztrák)–PSV (holland)
Az első mérkőzésen: 1–4
21.00: Marseille (francia)–Panathinaikosz (görög)
Az első mérkőzésen: 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik