Luka Modric kritizált: A legrosszabb bíró Daniele Orsato!

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 08:59
null
Luka Modric nem őriz jó emlékeket Daniele Orsatóról (Fotó: AFP)
A Real Madrid kétgólos előnyből várja a Chelsea elleni negyeddöntő visszavágóját. Luka Modricnak azért is különleges az összecsapás, mert a decemberi vb-n csúnyán kifakadt a keddi találkozót vezető Daniele Orsato játékvezetőre.

Érdekes találkozás lesz. Kedd este a Chelsea a Real Madridot fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, az angoloknak kétgólos hátrányból kellene megfordítaniuk a párharcot. A mérkőzést Daniele Orsato vezeti, ami nem lenne különösebben érdekes hír, csakhogy az olasz bíró néhány hónappal ezelőtt óriási indulatokat váltott ki az általában nyugodt Luka Modricban. Az aranylabdás horvát futballista december 13-án, az Argentína ellen 3–0-ra elvesztett világbajnoki elődöntő után fakadt ki a 47 éves játékvezetőre.

„Sohasem szoktam a bírókról beszélni, de most muszáj – mondta akkor a Marca által idézett horvát középpályás. – Ő az egyik legrosszabb, akit ismerek. Nem csak a mostani mérkőzés alapján mondom ezt. Kizárólag rossz emlékem van róla, borzasztó játékvezető.”

Ezek után különlegesnek ígérkezik kettejük újabb találkozója, merthogy a 37 éves, vb-ezüstérmes horvát labdarúgó bizonyára Londonban is kezdő lesz. Mások ennyi idősen már vagy visszavonultak, vagy levezetnek egy gyengébb ligában, Luka Modric viszont továbbra is fontos láncszeme a madridiaknak. A BL jelenlegi kiírásában hatszor volt kezdő, két gólt szerzett és egy gólpasszt adott, míg a La Ligában 26 mérkőzésen négy gólja és három gólpassza van. Bármikor képes egy zseniális mozdulattal megváltoztatni a játék képét, és egyáltalán nem lenne meglepő, ha kedd este is főszerepet vállalna.

Daniele Orsato kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a madridiaknak sincsenek jó emlékeik róla. Ő vezette 2020-ban a Real Madrid–Manchester City (1–2) BL-nyolcaddöntőt, amelyben a hajrában büntetőt adott a vendégeknek, majd kiállította Sergio Ramost, aki így kihagyta az ugyancsak 2–1-re elveszített visszavágót. Bár a lapok is sokat cikkeztek róla, remélhetőleg kedd este nem az olasz bíró lesz a főszereplő.

A párharcnak egyértelműen a spanyol klub az esélyese, még akkor is, ha a madridi lapok próbáltak óvatosan fogalmazni, és azt hangsúlyozták, hogy a kétgólos előny ellenére nagyon nehéz összecsapás vár a címvédőre. Ez alapvetően igaz is lehet, mert a hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan, csakhogy a Chelsea pocsék formában van. A londoniak hazai pályán kaptak ki 2–1-re a Brightontól, hat tétmérkőzés óta nyeretlenek, és a legutóbbi öt találkozójukon egyetlen gólt szereztek. Szóval csoda lenne a BL-továbbjutás...

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy az angol klub tulajdonosi körének vezetője, Todd Boehly a hétvégén a szurkolók egy részével is összeszólalkozott, majd a The Telegraph információja szerint bement az öltözőbe, és egy órán keresztül beszélgetett a futballistákkal, jelezve, hogy az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményük vállalhatatlan. Kérdés, ez felrázta-e a csapatot, amely csak a tizenegyedik helyen áll a Premier League-ben. Azaz ha nem nyeri meg a BL-t, a következő kiírásban szinte biztosan nem indulhat a nemzetközi kupaporondon.

„Todd Boehly valóban bejött hozzánk az öltözőbe, de hogy mi hangzott el, azt nem osztanám meg a nyilvánossággal   – idézte az uefa.com Frank Lampardot, a Chelsea menedzserét.   – Tény, nem vagyunk jó formában, és nincs jó idényünk, ettől függetlenül a végsőkig hinnünk kell a továbbjutásban. A Real Madrid a Bajnokok Ligája királya, de nem verhetetlen. Fontos, hogy minél kevesebb területet hagyjunk az ellenfélnek.”

VÉLEMÉNY
„Csúcsformában kell futballoznunk ahhoz, hogy legyen esélyünk a győzelemre és a továbbjutásra. Sokkal jobban kell játszanunk, mint Madridban, és kulcsfontosságú, hogy a kapu előtt hatékonyabbak legyünk, mint a legutóbbi mérkőzéseken” – Kepa Arrizabalaga, a Chelsea kapusa az uefa.com-nak.


Érdekesség, hogy a BL legutóbbi két kiírását az a csapat nyerte meg, amelyik továbbjutott ebből a párharcból. Két évvel ezelőtt a Chelsea 3–1-es összesítéssel győzte le a Real Madridot az elődöntőben, tavaly viszont a spanyolok örülhettek, miután nagy csatában, 5–4-es összesítéssel búcsúztatták az angolokat a negyeddöntőben. Bármelyikük megy is tovább, a folytatás még nehezebbnek ígérkezik, a győztes ugyanis szinte biztosan a Manchester Cityvel játszik a döntőbe jutásért.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 2–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 142 néző. Vezette: Letexier (francia)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Alaba, Éder Militao, Camavinga (Rüdiger, 70.) – Modric (Ceballos, 81.), Kroos (Tchouaméni, 84.), Valverde – Rodrygo (Asensio, 70.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
CHELSEA:
Kepa – W. Fofana, Thiago Silva (Mount, 76.), Koulibaly (Cucurella, 55.) – R. James, Enzo Fernández, Kanté (Gallagher, 76.), Kovacic, Chilwell – Sterling (Havertz, 65.), Joao Félix (T. Chalobah, 65.). Menedzser: Frank Lampard
Gólszerző:
Benzema (21.), Asensio (74.)
Kiállítva:
Chilwell (59.)
Visszavágó: április 18.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik