BL: Képesek vagyunk megnyerni a sorozatot – Dumfries

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 00:08
null
Denzel Dumfries szerint az Inter képes megnyerni a Bajnokok Ligáját (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az olasz Inter a lisszaboni 2–0-s győzelme után Milánóban 3–3-as döntetlent játszott a portugál Benficával a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 5–3-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé, ahol a városi rivális AC Milannal méri össze erejét. A mérkőzés főszereplői értékeltek az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos oldalán.

 

„Csodálatos érzés és csodálatos munka. A Benfica dinamikus csapat, amely jól bánik a labdával. A Milan elleni elődöntő különleges meccs lesz, de előre tekintünk. Meg van a minőség a csapatban, hogy gólokat szerezzen, mert sok tapasztalt játékosunk van, akik minden nap keményen dolgoznak és továbbra is hiszünk a képességeinkben” – értékelte a továbbjutást az Inter holland szárnyvédője, Denzel Dumfries.

„A kezdetektől fogva azt mondtuk, hogy képesek vagyunk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ez a célunk és ezt szeretnénk elérni” – hangsúlyozta Dumfries.

SZAVAZÁS

Mi lesz a Bajnokok Ligája döntőjének párosítása?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Óriási a boldogság. Kiemelten fontos este volt ez az egész Inter számára. Nagyszerű meccset játszottunk és a 180 perc alapján megérdemelten jutottunk tovább egy olyan kiváló csapat ellen, amely azelőtt, hogy találkozott velünk nyolc hónap alatt csak kétszer kapott ki. Megérdemeltük az elődöntőbe jutást. Nagyon nehéz csoportból indultunk a Bayernnel és a Barcelonával, de jók voltunk, egységesek voltunk a szurkolókkal, akik rengeteget segítettek. Minden nap azért dolgozunk, hogy megéljük ezeket a napokat, amelyek már évek óta hiányoztak az Internél. Kiváló első félidőt produkáltunk. A másodikban a Benfica rákapcsolt, de csapatként lefedtük a területeket és a cserék is sokat segítettek, hogy elérjük az elődöntőt, amit nagyon megérdemeltek a fiúk” – összegzett Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője.

„Szerettük volna elérni az elődöntőbe jutást, de nem tudtuk megtenni, annak ellenére sem, hogy a csapat mindent beleadott. Fontos volt, hogy három egy után is küzdöttünk a jobb eredmény elérése érdekében és végül döntetlenre végeztünk” – értékelte a találkozót a Benfica bal oldali védője, Alejandro Grimaldo.

„Az első mérkőzés eredménye volt a továbbjutás kulcsa. Most jobban játszottunk, de itt hagytuk a győzelmet. Szerettük volna mi szerezni az első gólt, végül mégis mi futottunk az eredmény után. Fontos volt, hogy döntetlent játszottunk és megtörtük a vereségsorozatunkat, de a mérkőzés végén mégis azt éreztem, hogy kikaptunk, mert kiestünk” – mondta immár a Benfica csatára, Goncalo Ramos.

„Fantasztikus futballt játszottunk a nemzetközi porondon és 14 mérkőzés közül csak egyet veszítettünk el. Sajnos ez nagyon fontos volt. Lisszabonban nem játszottunk olyan koncentráltsággal és intenzitással, mint kellett volna, de az tetszett, amit most láttam. A csapat hitt magában és egy pillanatig sem adta fel még három egynél sem. A találkozó elején meccsben voltunk, a probléma az volt, hogy az Inter az első támadásából gólt szerzett. Az után hittük csak el, hogy továbbjuthatunk. Láttam, hogyan küzd a csapatom, jó volt a párharcokban, sok labdát szerzett és jól támadott le. Nem tudok mit felróni a játékosoknak. Nagyon jól képviseltük a Benficát és sokáig versenyben voltunk” – fogalmazott a portugál csapat vezetőedzője, Roger Schmidt.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
INTERNAZIONALE (olasz)–BENFICA (portugál) 3–3 (1–1)

Milánó, San Siro, 75 380 néző. Vezette: Cerro Grande (spanyol)
INTER: A. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (D'Ambrosio, 80.) – Dumfries, Barella (Calhanoglu, 76.), Brozovic, Mhitarjan, Dimarco (Gosens, 80.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 76.), Dzeko (R. Lukaku, 76.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
BENFICA: Vlahodimosz – Gilberto (Neres, a szünetben), António Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Chiquinho (J. Neves, 80.) – Rafa Silva (P. Musa, 80.), Joao Mario (Schjelderup, 89.), Aursnes – Goncalo Ramos (Guedes, 74.). Vezetőedző: Roger Schmidt
Gólszerző: Barella (14.), Lautaro Martínez (65.), Joaquín Correa (78.), ill. Aursnes (38.), António Silva (86.), P. Musa (90+5.)
Továbbjutott: az Internazionale, 5–3-as összesítéssel

A játéknap másik mérkőzésén: Bayern München (német)–Manchester City (angol) 1–1
Továbbjutott: a Manchester City, 4–1-es összesítéssel

Kedden játszották
CHELSEA (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–2
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel

NAPOLI (olasz)–MILAN (olasz) 1–1
Továbbjutott: a Milan, 2–1-es összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Milan (olasz)–Internazionale (olasz)
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol)
A hivatalos játéknapok

Elődöntő: május 9., 10.; május 16., 17.
Döntő: június 10., Isztambul, Atatürk Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik