BL: „Az Anfield megadta magát Madrid varázsának” – lapszemle

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 07:49
null
A Liverpool megsemmisítő vereséget szenvedett az Anfielden a Real Madridtól (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő „visszavágóján” a címvédő spanyol Real Madrid ugyan bő negyedóra után már kétgólos hátrányban volt, de erre öt góllal válaszolt a Liverpoolnak az Anfield Roadon, megsemmisítő csapást mérve Jürgen Klopp csapatára. A spanyol lapok természetesen a Real Madridot éltetik, míg az angolok csúnyán odaszúrtak a Liverpoolnak. Lapszemle.

„Az Anfield megadta magát Madrid varázsának” – írta a spanyol Marca online kiadása,amely címlapi címében úgy fogalmazott: „Európa királya egy boszorkány” – utalt a lap arra, hogy a Liverpool remek kezdése és kétgólos előnye után a királyiak kevesebb mint 50 perc alatt lőttek öt gólt az Anfield Roadon. S ehhez hasonló címmel jelent meg a lap nyomtatott verziója, hiszen úgy fogalmaztak: „Boszorkányok éjszakája” volt a kedd esti mérkőzés.

A madridi AS nem fukarkodott, s a duplázó Vinícius Júnior égre néző tekintete mellett azt írta: „Az égen” van a Real Madrid.

A katalán Mundo Deportivo címlapjára éppen csak odafért a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő „visszavágójáról” szóló beszámoló, helyette inkább az FC Barcelona és Joan Laporta ügyeivel foglalkoztak, s annyit írtak: „Brutális fordítás a fehérektől”.

Hasonlóképp jelent meg a szintén katalán Sport, amely csak a címlap tetején emelte ki a meccset: „Madridi diadalséta az Anfielden” – számoltak be.

Nem fogta vissza magát az angol The Sun, amely annyit írt: „DI5GRACE”, azaz szégyen, a szó ‘s’ betűjét szándékosanegy 5-össel helyettesítetve.

A Mirror úgy fogalmazott: „Felszántva”, és a Daily Express is hasonlóképpen számolt be a találkozóról: „Apróra tépve” – jellemezték a „vörösöket”. A Star Sport sem fogta vissza magát, s csak annyit írt: „Megaláztatás”.

A Sky Sports elemzésében arra utalt, hogy a Liverpool pocsék formája után kilábalni látszott a gödörből, az Evertont és a Newcastle-t is legyőzte a bajnokságban, ám „A Real Madrid elleni vereség megmutatta: az újjáéledés homokra épült”.

A BBC is keményen odavágott Jürgen Klopp gárdájának: „Brutális megsemmisítés az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Liverpoolnak” – írták.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 2–5
(2–2)
Liverpool, Anfield, 52 377 néző. Vezette: Kovács (romániai)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, J. Gomez (Matip, 73.), Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Milner, 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott, 85.) – Szalah, Núnez (Diogo Jota, 63.), Gakpo (Firmino, 63.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho, 27.) – Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87.) – Rodrygo (Ceballos, 80.), Benzema (Asensio, 86.), Vinícius Júnior.
Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Éder Militao (47.), Benzema (55., 67.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik