BL: „Pogbának javulnia kell, jobban olvasnia a játékot!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.04. 07:20
A Juventus sokáig emberhátrányban játszva harcolt ki döntetlent a jó formában lévő Mönchengladbach otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, a továbbjutás küszöbére lépett, Massimiliano Allegri vezetőedző azonban nem elégedett.

„Pogba? Fejlődésben van. Ma is fontos szereplő volt a pályán, sok jó megmozdulása volt, de javulnia kell. Bizonyos szituációkban jobban kell tudnia olvasni a játékot” – fogalmazott Massimiliano Allegri, aki nem csak a gyönyörű gólpasszt adó, de néhányszor könnyelmű labdavesztésekbe bonyolódó francia válogatott középpályással volt elégedetlen.Massimiliano Allegri, aki nem csak a gyönyörű gólpasszt adó, de néhányszor könnyelmű labdavesztésekbe bonyolódó francia válogatott középpályással volt elégedetlen.

„Nem szabadna megrogynunk attól, hogy az ellenfél letámad. Ha nem tudjuk megtartani a labdát, legrosszabb esetben hosszan előre kell ívelnünk a csatárainknak. Csapatként kell megoldani a nehéz helyzeteket, és el kell felejtenünk az idegeskedést” – folytatta az olasz szakember.

„Leginkább az az időszak nem tetszett, ami a Borussia első helyzete és a vezető gólja között telt el. Ahelyett, hogy hibákra kényszerítettük volna az ellenfelet, mi követtük el azokat. Ha Európa elit klubjai közé akarunk tartozni, több téren javítanunk kell. Ami a folytatást illeti, hátrányba kerülve feljavultunk, rászolgáltunk az egyenlítésre, amikor aztán megfogyatkoztunk, teljesen más mérkőzés kezdődött.”

André Schubert, az 1–1-es döntetlennel a BL-beli továbbjutástól elköszönni kényszerülő Mönchengladbach vezetőedzője azt mondta: ha az eredménnyel nem is elégedett maradéktalanul, a látottak tetszettek neki.

„Minden elismerésem a csapaté az elmúlt hetek győzelmi sorozatáért, fegyelmezett, elkötelezett, nagyszerű futballjáért. Mindenki láthatta, ezen a meccsen is egy célunk volt, a győzelem, sokat is tettünk érte, és volt is esélyünk egy nagyon jó Juventus ellen. Sajnos az emberelőnyből nem tudtunk profitálni, ellenfelünk nagyon jól védekezett a tizenhatosa közelében.”

A csoport másik mérkőzését idegenben megnyerő Manchester City továbbjutott, menedzsere érthetően elégedetten nyilatkozott a sevillai győzelem után.

„Sok helyzetet dolgoztunk ki, ez jó, viszont a legtöbbet elpuskáztuk, ez nem annyira – mondta Manuel Pellegrini – A korai továbbjutás természetesen boldogsággal tölt el bennünket, és bár a csoportelsőség nem létkérdés, rámegyünk, részben azért, mert tavaly sokan az orrunk alá dörgölték, hogy ez nem sikerült, és hogy kudarcot vallottunk a Bajnokok Ligájában.”

„A City nagyszerűen futballozott. Manchesterben jók voltunk, de ellenfelünk tanult abból a mérkőzésből. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, a korán kapott két gól után volt esélyünk egyenlíteni is, aztán belőtték a harmadikat...” – értékelt Unai Emery, a Sevilla trénere.

BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Borussia Mönchengladbach–Juventus 1–1 (F. Johnson 19., ill. Lichtsteiner 44.)
Sevilla–Manchester City 1–3 (Trémoulinas 25, ill. Sterling 8., Fernandinho 11., Bony 36.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3 0 1 8–5 +3 9
2. Juventus 4 2 2 0 5–2 +3 8
3. Sevilla 4 1 0 3 5–7 –2 3
4. Mönchengladbach 4 0 2 2 2–6 –4 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik