BL, D-csoport: ikszelt a Juve, nyolcaddöntős a Man. City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 22:40
null
A Manchester City most nem szenvedett a csoportkörben (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 4. fordulójában a Manchester City idegenben 3–1-re legyőzte a Sevillát, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az angol együttes a Juventus elleni otthoni veresége után a Mönchengladbachot és a Sevillát is legyőzte – a spanyolok elleni idegenbeli meccsen pedig alaposan bekezdett, a 11. percben már két góllal vezetett: Fernandinho előbb zseniális passzal ugratta ki Sterlinget, majd Bony lövését követően a kipattanót ő maga fejelte a kapuba (0–2).

Az első félidő derekán Coke jobb oldali beadása után Trémoulinas fejelt közelről a hálóba, de még mielőtt túlzottan vérmes reményei lehettek volna a hazaiaknak, jött Bony, és visszaállította a kétgólos differenciát (1–3).

Az eredmény a második félidőben nem változott, a City így sorozatban a harmadik BL-meccsét nyerte meg, és a Mönchengladbach pontvesztésének köszönhetően továbbjutott.



A németek szempontjából sem indult rosszul a mérkőzés, egy bal oldali beadás után nem tudtak menteni a Juventus védői, majd Raffael gólpasszából Fabian Johnson megszerezte az első gólját a BL-ben (1–0).

A játékrész hajrájában azonban jött Pogba, és parádésan löbbölt a jobb oldalon érkező Lichtsteinerhez, aki kapásból a jobb alsó irányába lőtt, és a labda a kapufáról pattant a kapuba (1–1).

A torinóiak az 53. percben aztán rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, miután Hernanes csúnyán elkésve beleszállt Dominguezbe, amiért piros lapot kapott, azaz a Juventus pedig tíz főre fogyatkozott.

A hajrában kétszer is Buffon hatalmas bravúrjára volt szüksége az olasz csapatnak a pontszerzéshez, előbb Stindl közeli fejesét hárította lábbal, majd Hazard bal felsőbe tartó lövését ütötte a lécre, így maradt az 1–1, ezzel pedig továbbjutott nevető harmadikként a manchesteri gárda.



BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Borussia Mönchengladbach–Juventus 1–1 (F. Johnson 19., ill. Lichtsteiner 44.)
Sevilla–Manchester City 1–3 (Trémoulinas 25, ill. Sterling 8., Fernandinho 11., Bony 36.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3 0 1 8–5 +3 9
2. Juventus 4 2 2 0 5–2 +3 8
3. Sevilla 4 1 0 3 5–7 –2 3
4. Mönchengladbach 4 0 2 2 2–6 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik