BL: a BATE az elhunyt fehérorosz legendának ajánlotta a sikert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 07:46
A BATE vezetői és játékosai a mindössze 41 éves korában elhunyt, 56-szoros válogatott fehérorosz futballsztárnak, Valentin Belkevicsnek ajánlották a DVSC-Teva ellen az utolsó pillanatban kiharcolt 3–1-es sikert és BL-továbbjutást.

„Óriási boldogságot jelent ez az eredmény az egész fehérorosz futballnak. Valentin Belkevicsnek ajánljuk a győzelmet, aki augusztus elsején hunyt el. Kitűnő futballistát veszítettünk el személyében. Köszönettel tartozom játékosaimnak a küzdőszellemükért. Sokaknak voltak kételyei a meccs előtt, de harcoltak a végsőkig, a hazánkért, a kivívott státusunkért, a városunkért játszottak – remekül” – mondta az uefa.com-nak Aljakszandr Jermakovics vezetőedző. Aljakszandr Jermakovics vezetőedző.

„Csodálatos érzés ez, valószínűleg a szezon legjobb mérkőzését játszottuk, védekezésben és támadásban egyaránt. Mindenki jól futballozott. Hogy mit gondolok a győztes gólomról? Annyira emlékszem, hogy mentem a felívelésre, felugrottam, és a kapuba került a labda. Nem voltak gondolataim, csak érzelmeim, láttam, ahogy a szurkolóink valósággal megőrülnek a lelátón. Az ilyen pillanatokért érdemes futballozni” – vélekedett Szergej Krivec, a BATE győztes találatának szerzője.

„Még nem fogtuk fel, mit is tettünk, érzelmileg is kimerültünk. Köszönjük minden támogatónknak, köszönjük a szurkolóinknak, nélkülük nem sikerült volna elérnünk a kellő eredményt” – így Jegor Filipenko.

A BATE elnöke, Anatolij Kapszkij a mérkőzést követően bejelentette, távozik a szezon végén posztjáról.

„Ez az utolsó idényem a BATE-nél. Már egy hónapja megvolt a döntés, de vesztesként nem szerettem volna elhagyni a csapatot. Most teljesen nyugodt vagyok: gyönyörű stadionunk van, a szurkolóink pedig megint szurkolhatnak nekünk a csoportkörben, vagy a BL-ben, vagy az El-ben. Hogy őszinte legyek, nagyon elfáradtam a munkában, és csak egy egyszerű drukker szeretnék lenni a jövőben" – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik