10 debreceni hős és egy Bouadla - a 94. percben esett ki a Loki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 19:20
null
Sidibe és a Loki mindent megtett a továbbjutásért (Fotók: tut.by)
A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a DVSC-Teva 3–1-es vereséget szenvedett Fehéroroszországban a BATE Boriszovtól, így elbúcsúzott a BL-től. Sovány vigasz, hogy az Európa-ligában folytathatja.
ÖSSZEFOGLALÓ


A DVSC Debrecenben szoros mérkőzésen 1–0-ra legyőzte fehérorosz ellenfelét, így szinte biztos volt, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájáért elszántan harcoló BATE már az első pillanattól kezdve le fogja támadni ellenfelét.

S lám, a jóslatok beigazolódtak, rögtön a kezdőrúgás után nekirontott a vendégeknek Alekszandr Jermakovics együttese, sőt, rögtön az első percben akár meg is szerezhette volna a vezetést a Boriszov Arénában: Hagus ment el a balon, és tekert középre, bent a rövid sarok előtt Mészáros Norbert mentett becsúszva az utolsó pillanatban.

Az első percek nyomását túlélte a Loki, és ez láthatóan önbizalmat adott a debrecenieknek, jöttek is a kontrák, és bár Seydi egy az egyben is vezethette a labdát a fehérorosz kapusra, igazán nagy helyzete így sem akadt a piros-fehéreknek.

Az örömteli pillanat: a játékvezető befújta a tizenegyest és még sárgát is adott a hazai kapusnak
Az örömteli pillanat: a játékvezető befújta a tizenegyest és még sárgát is adott a hazai kapusnak

A találkozó ezt követően elég kiszámíthatóvá vált, folyamatosan, de nem túl lelkesen támadott a BATE, míg a Debrecen a kontrákkal próbált meglódulni, hasonló sikerrel.

És ha már a kiszámíthatóság: a 18. percben Seydi szerelte Poljakovot a középpályán (talppal?), majd sprintelt, és húzta el Csernyik előtt a labdát, aki így már csak a csatár lábát elkaszálva tudott hárítani, a svéd játékvezető nem gondolkodott, azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé most is, csak úgy, mint az első meccsen, Ibrahima Sidibe állt, és magabiztosan a kapu közepébe bombázott (0–1), így összesítésben már két góllal ment a DVSC.

Érezték a hazaiak is, hogy nagy a baj, el is kezdték azonnal rohamozni Novakovics kapuját, ráadásul a 38. percben jött a hideg zuhany, Selim Bouadla egy érthetetlen becsúszás után begyűjtötte második sárgáját is, így mehetett az öltözőbe.

Amikor még minden szép volt – a visszavágón is vezetett a DVSC
Amikor még minden szép volt – a visszavágón is vezetett a DVSC

Ennyi elég is volt a hazaiaknak, rögtön jött is az egyenlítés, Mladenovics passza után Alekszandr Volodko bombázott külsővel a bal alsóba (1–1).

Hiába küzdötték végig a meccset Jovanovicék, a végén elúszott a továbbjutás (Fotók: tut.by)
Hiába küzdötték végig a meccset Jovanovicék, a végén elúszott a továbbjutás (Fotók: tut.by)

A fordulás után sem pihenhettek Novakovicsék, futószalagon érkeztek a ziccerek, és ha ez nem lett volna elég, a debreceniek kapusa is elkezdte húzni a lábát egy kemény ütközés után.

Seydi, Seydi, Seydi – össze is foglaltuk a második félidő első 20 percét. A francia csatárra maradt a Loki támadójátéka, és bár igazán nagy lehetőséget nem tudott egyedül kialakítani, végig „rettegésben” tartotta a fehérorosz védelmet.

A másik oldalon viszont nem csak ijesztgettek, jött az újabb gól. A 66. percben Vitalij Rogyionov tekert a jobb sarokba egy szélről érkező beadás után Mészáros mellől (2–1).

Küzdött a BATE, és köszönhetően a hat (!) perces hosszabbításnak, sikerült is begyötörni a hőn áhított harmadik gólt, Szergej Krivec bólintott a debreceniek kapujában a 94. percben Mladenovics beadása után, ezzel beállítva a 3–1-es végeredményt.

A Debrecen így elköszönt a Bajnokok Ligájától, és az Európa-liga utolsó selejtezőkörében folytathatja.

A mérkőzés összefoglalója

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

BATE (fehérorosz)–DVSC 3–1 (1–1), Összesítésben: 3–2, továbbjutott a BATE
Boriszov, Boriszov Aréna, 12 788 néző. Vezette: Johannesson (svéd)
BATE: Csernyik – Gajducsik (Szinyevics, 42.), Hagus (Pavlov, 69.), Filipenko, Mladenovics, Poljakov – Lihtarovics (Olehnovics, 55.), A. Volodko, Krivec, Gordejcsuk – Rogyionov. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N. (Brkovics, 84.), Korhut – Bouadla, Varga J., Zsidai (Ludánszki B., 65.), Szakály P. (Bódi, 71.) – Seydi, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: A. Volodko (39.), Rogyionov (66.), Krivec (94.), ill. Sidibe (20. – 11-esből)
Kiállítva: Bouadla (38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik