Simeone tökös legényei; károk a Chelsea buszában - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.01. 12:41
null
Diego Simeone hálás minden játékosa édesanyjának (Fotó: Action Images)
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a játéknap érdekességeit. Ezt tesszük a 3–1-es vendégsikerrel végződő Chelsea–Atlético Madrid összecsapás után is. Kiderül, hogy Diego Simeone miért hálás minden játékosa édesanyjának, melyik Liverpool-védő szúrt oda a bajnoki riválisnak, de elénk tárul a messze földön híres – és tegnap este alaposan megrongált – Chelsea-busz látványa is.

A NAP NYILATKOZATA. Az Atlético Madrid fanatikus vezetőedzője, Diego Simeone nem hazudtolta meg magát a meccset követő sajtótájékoztatón.

„Szeretnék gratulálni minden játékosom édesanyjának, tökös legényeket hoztak a világra” – utalt tanítványai teljesítményére az argentin szakember.

A NAP SELFIE-JE. Diego Maradona és lánya, Dalma a helyszínen tekintette meg a meccset.

A NAP ÉRDEKESSÉGE. A 2003–2004-es szezon óta először fordul elő, hogy egyik európai kupasorozat fináléjába sem jutott be angol csapat.

A NAP GÓLJA. Bár kellett hozzá a hazai védők asszisztálása is, mi Adrián Lópezt díjaztuk a nap legszebb találatával. A Chelsea korábbi középpályásának, Tiago Mendesnek a védők mögé beívelt labdáját Juanfran bravúros mozdulattal kanalazta vissza az őrizetlenül hagyott támadó elé, aki olyan rosszul találta el a labdát, hogy az a jobb felső sarokban kötött ki.

A NAP VÉDÉSE. A második félidő elején – még 1–1-es állásnál – Thibaut Courtois kiváló reflexmozdulattal hárította John Terry fejesét, aminek a továbbjutás szempontjából döntő jelentősége volt. De legalább az angol csapat ad egy játékost a döntőbe, még úgy is, hogy be sem jutott.

A NAP CSERÉJE. José Mourinhónak szerdán jóformán nem volt jó húzása. Az egyik baklövést az 54. percben követte el, amikor a gólszerzés reményében becserélte Samuel Eto'ót, aki nem sokkal később összehozott egy tizenegyest az Atléticónak.

A NAP LEGALJASABB KÉPE. A szerda esti John Terry-hőtérkép...

A NAP KEZDŐCSAPATA. A játékosok eredeti posztját tekintve a Chelsea hat védővel a soraiban kezdte a végül 3–1-re elveszített találkozót, hiszen a négy hátvéd mellett alapesetben David Luiz és César Azpilicueta is a hátsó alakzatban szokott helyet kapni.

A NAP MÉRFÖLDKÖVE. Az európai kupaporondon először rendeznek városi döntőt – sem a BL-ben, sem az El-ben, sem elődjeikben nem volt még erre példa.

A NAP STATISZTIKÁJA. Az első harminc percben a Chelsea játékosai többet passzoltak az ellenfél térfelén, mint az odavágón összesen. De aki nem látta a meccset, nehogy azt gondolja, hogy a „kékek” nekiestek vendégeiknek!

A NAP TWITTER-BEJEGYZÉSEI. A legszebb öröm a káröröm. José Enrique, a Chelsea bajnoki riválisa, a Liverpool spanyol balhátvédje nem rejtette véka alá véleményét a fővárosiak játékával kapcsolatban.

„Ez történik, amikor nem akarsz futballozni” – utalt a londoni klub 3–1-es vereségére Enrique.

A NAP SOROZATA. José Mourinho zsinórban a negyedik BL-elődöntőjét bukta el. A Real Madrid edzőjeként a 2010–2011-es és a 2012–2013-as szezonban a Barcelona, illetve a Borussia Dortmund ellen vérzett el a legjobb négy között, míg a 2011–2012-es idényben a Bayern München jelentette a végállomást csapata számára.

A NAP KÖZÖS VONÁSA. Akárcsak a Bayern München szurkolói kedden, a Chelsea drukkerei is látványos élőképpel készültek kedvenceik BL-elődöntő visszavágójára, de a szimpatizánsok igyekezete ellenére mindkét együttes kudarcot vallott saját közönsége előtt.

A NAP ÉRDEKESSÉGE 2. Az 1973–1974-es évad után másodszor, negyven év után először jutott be a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe az Atlético Madrid.

A NAP MENETELÉSE. A Bajnokok Ligája 2013–2014-es kiírásában már csak az Atlético Madrid veretlen.

A NAP LEGBOLDOGABB PILLANATA. David Villa a Twitteren osztotta meg követőivel az alábbi fényképet, amelyen a döntőbe jutást ünnepli csapattársaival és a stábtagokkal az öltözőben.

A NAP GÓLGYÁROSA. Diego Costa élete első BL-idényében nyolc fellépés után nyolc gólnál jár.

A NAP KIROHANÁSA. Diego Simeone felhőtlen örömét láthatjuk Arda Turan találata után (1–3), amelynek köszönhetően a spanyolok végleg eldöntötték a továbbjutás sorsát.

A NAP KÉPE. Képletesen megfogalmazva: az Atlético-játékosok szerdán este súlyosan megrongálták a Chelsea csapatbuszát. A kárfelmérés még tart, de a jármű karbantartásáért felelős José Mourinho elismerte, hogy a megrongálódó négykerekűvel ebben a szezonban már csak országon belül furikázhatnak a játékosok, nagyobb távolság megtételére egy ideig biztosan nem lesz alkalmas.

A NAP ÁRGUS TEKINTETEI. Vajon kinek a teljesítményére volt kíváncsi a Manchester United megbízott menedzserének, Ryan Giggsnek a két segítője, Phil Neville és Paul Scholes? Ha hinni lehet a híreknek, a Stamford Bridge-re kilátogató MU-legendák Koke és Diego Costa játékát tanulmányozták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik