Döntetlen, vezéráldozattal: hosszú időre elvesztheti Drogbát a Chelsea

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 09:27
Nem kérdés, melyik csapat indulhatott elégedettebben az öltözőbe a Bajnokok Ligája A-csoportjának nagy érdeklődéssel várt CFR Cluj–Chelsea meccse után: a kolozsvári vasutasoknak tökéletesen megfelelt a 0–0. A londoniak meg nem elég, hogy nem szereztek három pontot, elvesztették az újra megsérülő Didier Drogbát is, így tovább nőtt „kilométeres” sérültlistájuk. A másik meccsen a Roma a Bordeaux ellen javított, Luciano Spalletti szerint elsősorban mentális téren dőlt el a franciák elleni meccs.
Ez nem hiányzott a Chelsea-nek: Drogbát hordágyon kellett levinni Kolozsváron
Fotó: Reuters
Ez nem hiányzott a Chelsea-nek: Drogbát hordágyon kellett levinni Kolozsváron
Ez nem hiányzott a Chelsea-nek: Drogbát hordágyon kellett levinni Kolozsváron
Fotó: Reuters
Ez nem hiányzott a Chelsea-nek: Drogbát hordágyon kellett levinni Kolozsváron

CFR CLUJ–CHELSEA 0–0

Önmagában a Kolozsváron elért 0–0-tól sem dőltek hátra elégedetten a Chelsea drukkerei, hát még, amikor megtudták, hogy csapatuk ismét hosszú időre elvesztheti a sérülés után nemrég visszatérő Didier Drogbát.

A kitűnő elefántcsontparti csatár térde az 58. percben sérült meg, és hordágyon távozott, a stadionból pedig mankókon bicegett ki. John Terry és Alex szintén kisebb sérülést szedett össze a kolozsvári stadionban. Drogbára csütörtökön orvosi vizsgálatok várnak, de az első diagnózis szerint porcsérülése van. Ez semmi jót sem sejtet…

„Drogbát hordágyon vitték le, Ashley Cole-nak a háta fáj, John Terrynek is, és már eleve sérült Deco, Essien, Carvalho és Joe Cole. Scolari kérésére szűkebb lett a keret, és ez már októberben gondokat okozhat” – elemezte a helyzetet Simon Brotherton, a BBC munkatársa.

A két tréner a meccs után elégedett volt a pontosztozkodással.

„Nem játszottunk jól, de örülök a pontnak, főleg, hogy Didier megsérült, és Terry, valamint Alex is fájdalmakkal játszott. A pálya jó volt, a sérülésekért nem lehet senkit okolni. Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, kik állnak majd a rendelkezésemre szombaton” – nyilatkozta a gondterhelt Scolari.

„Nagyon elégedett vagyok a játékunkkal, az eredménnyel és a fantasztikus hangulattal is. Ikszeltünk egy nagycsapattal, amely az előző szezonban kis híján megnyerte a BL-t. Bizonyítottuk, hogy fel tudunk nőni a nagyokhoz, de a célunk továbbra is a csoport harmadik helyének megszerzése” – kommentálta a meccset a CFR trénere, Maurizio Trombetta.

GIRONDINS BORDEAUX–AS ROMA 1–3

Trombettán kívül egy másik olasz mester is elégedett volt a szerdai játéknap után: Luciano Spalletti „farkasai” 1–0-s hátrányból fordítva győzték le a Bordeaux-t, egy olyan meccsen, amelyen a siker kulcsfontosságú volt a Romának. A tar szakember szerint a találkozó elsősorban mentálisan dőlt el.

„Keveset mozogtunk az első félidőben, de Vucsinics egyenlítő gólja mindent megváltoztatott. Nagyon fontos az, ahogyan ezt a győzelmet kivívtuk, még fontosabb is, mint a három pont. A csapat nincs tele nagy küzdővel, játékunk a technikán alapul. Az elmúlt időszakban rosszul ment nekünk, és a legegyszerűbb dolgokat is képtelenek voltunk megcsinálni” – mondta Spalletti.

„Vucsinics gólja az egész meccs képét megváltoztatta. A srácok megérezték, hogy van esély, és nagyon felpörögtek. Rendkívül elégedett vagyok Baptistával, aki remekül játszott, remélem, góljai segítik a beilleszkedését” – dicsérte a tréner a kettőt hintő brazilt.

A második vereségével nehéz helyzetbe kerülő Bordeaux edzője, Laurent Blanc még mindig bízik a továbbjutásban.

„Henrique kiállítása megváltoztatta a meccset, és Jussie sérülése sem jött jól. A Roma a tapasztalatával győzött, semmivel sem volt jobb, és erre a játékosaimnak is felhívom a figyelmét. A meccs előtt azt mondtam, hogy továbbjuthatunk, ezt még mindig tartom, bár csökkentek az esélyeink. Kicsit tartok attól, hogy az újabb vereség hatása a bajnokságban is érződik majd” – mondta az egykori kitűnő védő.

FORDÍTOTTAK A „FARKASOK" BORDEAUX-BAN








AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Chelsea 2 1 1 0 4–0 +4 4
2. CFR Cluj 2 1 1 0 2–1 +1 4
3. AS Roma 2 1 0 1 4–3 +1 3
4. Bordeaux 2 0 0 2 1–7 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik