Henk ten Cate: John Terry nem volt kijelölve tizenegyesrúgónak!

Vágólapra másolva!
2008.05.22. 20:06
Ha van, aki valószínűleg legszívesebben örökre elfelejtené a drámai Bajnokok Ligája-döntő tizenegyespárbaját, az a döntő pillanatban megcsúszó John Terry. Ha van, aki vélhetően sosem fogja azt elfelejteni, az szintén a Chelsea csapatkapitánya. Henk ten Cate szerint ráadásul Terry nem is volt az eredetileg kijelölt tizenegyesrúgók között.
Sár, eső, ezüst: John Terry magányos sétája a Chelsea-drukkerekhez
Fotó: Reuters
Sár, eső, ezüst: John Terry magányos sétája a Chelsea-drukkerekhez
Sár, eső, ezüst: John Terry magányos sétája a Chelsea-drukkerekhez
Fotó: Reuters
Sár, eső, ezüst: John Terry magányos sétája a Chelsea-drukkerekhez

A holland szakember természetesen ezt nem kritikának szánta: ten Cate szerint elsősorban a döbbenetes balszerencsének köszönhető, hogy most nem a Chelsea, hanem a Manchester United ül Európa futballtrónján.

„Kétségbeejtő, hogy így vesztettük el a döntőt. Úgy gondolom, a második félidőben és a hosszabbításban is mi voltunk a jobbik csapat. Megvoltak a lehetőségeink, de elképesztő balszerencsénk volt. A büntetők már szerencsejátéknak számítottak, és mi húztuk a rövidebbet” – nyilatkozta.

Az asszisztensként már egy BL-trófeát a Barcelonával begyűjtött ten Cate elárulta: John Terry nem volt az eredetileg kijelölt büntetőrúgó kvintettben, bár biztos ítéletvégrehajtónak számít.

„Rettenetesen sajnálom. Hihetetlen jelenet volt. Egyszerűen elcsúszott. Egész héten gyakoroltuk a tizenegyeseket, és mindig nagyon magabiztos volt és jól lőtt” – mondta.

„Így hát meglehetősen biztosak voltunk abban, hogy berúgja. Nem volt az eredetileg kijelölt rúgók között, de van, mikor valaki nem érzi jól magát, és átadja a felelősséget. Terry elvállalta, és nagyon peches volt” – tette hozzá.

Az nyitott kérdés maradt, hogy Avram Grant eredetileg kit jelölt ki ötödik ítéletvégrehajtónak, a legvalószínűbb, hogy a kiállítás sorsára jutott Didier Drogbának kellett volna a labda mögé állnia.

Ten Cate szerint a bajnoki- és BL-hajrá bebizonyította: érdemes bizalmat szavazni a csapatnak.

„A játékosok fantasztikus munkát végeztek a szezonban. Különösen akkor elismerésre méltó a teljesítményük, ha megnézzük, mennyi kritikát kaptak. Ugyanez vonatkozik a menedzserre is, aki folyamatosan a kritika össztüzében volt” – mondta.

BAJNOKOK LIGÁJA

DÖNTŐ
MANCHESTER UNITED–CHELSEA 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) -tizenegyesekkel 6–5

Helyszín: Moszkva, Luzsnyiki Stadion
Nézőszám: 65 000
Játékvezető: Lubos Michel
Asszisztensek: Roman Slysko, Martin Balko (mindhárman szlovákok)

A KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED CHELSEA
1 Van der Sar 1 P. Cech
6 W. Brown 5 Essien
5 R. Ferdinand 6 Ricardo Carvalho
15 Vidics 26 Terry
3 Evra 3 A. Cole
13 Hargreaves 4 Makelele
18 Scholes 13 Ballack
16 Carrick 8 Lampard
7 Cristiano Ronaldo 10 J. Cole
32 Tévez 15 Malouda
10 Rooney 11 Drogba
Menedzser: Menedzser:
Sir Alex Ferguson Avram Grant

Gólszerző(k): Cristiano Ronaldo (27.), ill. Lampard (44.)
Csere: Scholes helyett Giggs (87.), Rooney helyett Nani (102.), W. Brown helyett Anderson (120+3.), ill. Malouda helyett S. Kalou (93.), J. Cole helyett Anelka (99.), Makelele helyett Belletti (120+3.)
Sárga lap: Scholes (22.), Ferdinand (43.), Vidics (111.), Tévez (116.), ill. Makelele (22.), Ricardo Carvalho (45+1.), Ballack (116.), Essien (119.)
Kiállítva: Drogba (116.)

A MINDENT ELDÖNTŐ TIZENEGYESEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik