Tévez csukafejesével az Old Traffordon is legyőzte a Romát a MU

Vágólapra másolva!
2008.04.09. 22:51
A Manchester United Carlos Tévez találatával minimális különbségű sikert aratott és 3-0-s összesítéssel jutott tovább az utolsó 20 percet leszámítva derekasan küzdő Roma ellen. Az olaszok szépen haltak meg a Bajnokok Ligájában, hiszen egy élvezetes, remek iramú találkozó után búcsúztak.
Tevez (pirosban) fejese győzelmet ért
Fotó: Reuters/GIAMPIERO SPOSITO
Tevez (pirosban) fejese győzelmet ért
Tevez (pirosban) fejese győzelmet ért
Fotó: Reuters/GIAMPIERO SPOSITO
Tevez (pirosban) fejese győzelmet ért
Az Old Traffordon a Manchester United 2-0-ás előnnyel várta a Romát, így a "vörös ördögök" meglehetősen tartalékos csapattal álltak fel: a kispadon kezdett az idényben már 37 gólig jutó Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney és a 100. BL meccsére készülő Paul Scholes is.

Ennek ellenére mégsem sikerült a Totti hiányát leszámítva, legerősebb összeállításában felálló Romának fölénybe kerülni, mindkét kapu előtt bőven akadtak gólszerzési lehetőségek az első játékrészben.

A hazaiaktól leginkább Hargreaves tűnt ki, aki időnként középcsatárként, máskor szélsőként, olykor meg eredeti szerepkörében védekező középpályásként avatkozott játékba. A hazaiaktól Cassetti dicsérhető, aki rendre jól futott el a bal szélen, és beadásai után többször is gondba került a sérült Ferdinand és a fiatal Pique alkotta hazai belső védőpáros.

Az első 45 perc legfontosabb eseménye a 30. percben történt, amikor Mancini esett el Brown mellett a tizenhatoson belül, a norvég Övrebrö játékvezető pedig tizenegyest adott. A hatalmas eséllyel azonban nem éltek a "farkasok", De Rossi csúnyán fölé vágta a büntetőt.

A második félidőre ugyan kissé nehezebben lendültek bele a csapatok, de néhány perc után hamar visszataláltak az első játékrész iramához: hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakult ki gólhelyzet, ám betalálni senki nem tudott.

Egészen a 70. percig, amikor a római védelem nem számíthatott arra, hogy Hargreaves beadása után Tévez előrevetődve, csukafejessel küldi a labdát Doni kapujába. Ekkor a vendégeknek már háromszor kellett volna betalálni a hazaiak kapujába, ám erre esély sem mutatkozott.

Az utolsó 20 percben aztán már a vendégek is feladták, így ennek az időszaknak a legnagyobb eseményét Gary Neville beállása jelentette, aki több mint egy év után játszott utoljára a Unitedben, és súlyos sérülése után tért most vissza.

A hazaiak a két meccs alapján megérdemelten jutottak az elődöntőbe 3-0-s összesítéssel, hiszen mindkét találkozón pontosan annyit engedtek a Romának játszani, amennyi nem veszélyeztette az ő sikerüket. Más kérdés persze, hogy alakul a meccs, ha De Rossi berúgja a büntetőt a 30. percben...

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 75000
Játékvezető: Tom Henning Övrebö
Asszisztensek: Geir Åge Holen, Erik Ræstad (mindhárom norvég)

A KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED AS ROMA
1 Van der Sar 32 Doni
6 W. Brown 2 Panucci
19 Piqué 5 Mexés
5 Ferdinand 4 Juan
27 Silvestre 77 Cassetti
4 Hargreaves 16 De Rossi
13 Pak Dzsi Szung 7 D. Pizarro
16 Carrick 11 Taddei
8 Anderson 20 Perrotta
11 Giggs 30 Mancini
32 Tevez 9 Vucsinics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Luciano Spalletti

Gólszerző(k): Tevez (70.)
Csere: Cassetti helyett Tonetto (56.) Pizarro helyett Giuly (69.), Taddei helyett Esposito (81.) ill. Giggs helyett Rooney (74.), Carrick helyett O'Shea (74.), Anderson helyett G. Neville (80.)
Sárga lap: Perrotta (73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik