Alain Perrin borzasztóan csalódott Carlos Tevez találata miatt

Vágólapra másolva!
2008.02.21. 12:03
A hajrában Carlos Tevez góljával döntetlenre hozta a meccset a Manchester United Lyonban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A francia együttes a második játékrész elején szerzett vezetést Karim Benzema találatával. Alain Perrin, a franciák trénere hatalmas csalódásként, Sir Alex Ferguson életbevágóan fontos momentumnak titulálta a nyolcvanhetedik perc történéseit.
Carlos Tevez ezzel a találattal növelte az MU továbbjutási esélyeit
Reuters
Carlos Tevez ezzel a találattal növelte az MU továbbjutási esélyeit
Carlos Tevez ezzel a találattal növelte az MU továbbjutási esélyeit
Reuters
Carlos Tevez ezzel a találattal növelte az MU továbbjutási esélyeit

Alain Perrin, az Olimpique Lyon trénere „hatalmas csalódásként” fogta fel az utolsó percek ezen eseményét, hiszen egészen addig Karim Benzema ötvennegyedik percben szerzett találatával a Lyon vezetett.

„Hatalmas csalódás, hogy engedtük a Manchesternek, hogy az utolsó percekben egyenlítsen – nyilatkozta Perrin a mérkőzés után. – Ez azért paradox, mert 0-0-lal több esélyünk lett volna a továbbjutásra, de a dolgok jelenlegi állása szerint a kieséshez közelebb állunk.”

„Láttam, ahogy az idő múlásával fáradnak a játékosaim, de tudtam azt, hogy a Fred, Hatem Ben Arfa és Mathieu Bodmer alkotta trióból akármelyikük képes lehet megszerezni a második gólunkat egy ellentámadásból. Nem volt könnyű dolga Karim Benzemának sem, azonban ennek ellenére remekül játszott.”

Sir Alex Ferguson üdvözölte Carlost Tevezt a hajrában szerzett egyenlítőgólja miatt, hiszen a csatár a nyolcvanhetedik percben szerzett találatával megmentette a Manchester Unitedet a vereségtől. A skót menedzser „életbevágóan fontosnak” nevezte ezt a momentumot.

„Ez a mérkőzés nagyon emlékeztet engem a három évvel ezelőtti összecsapásra – mondta Ferguson a meccs utáni sajtótájékoztatón utalva arra, hogy a két csapata a 2004/05-ös kiírásban, a csoportkörben 2-2-es döntetlent játszott. – A Lyon nagyszerű gólt lőtt, amellyel sok energiát szerzett, és emellett kiválóan védekezett.”

„Szinte a semmiből kaptunk gólt, amely megmutatta, hogy Benzema mire képes. Az egy nagyszerű megoldás volt a részéről. Sok választási lehetőségem volt, ami a kispadot illeti, és úgy gondolom, hogy Nani és Carlos Tevez pályára küldése feljavította a játékunkat. Tevez gólja életbevágóan fontos volt, így jó esélyünk van a továbbjutásra.”

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA, VISSZAPILLANTÓ

Helyszín: Lyon, Gerland Stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Luis Medina Cantalejo (spanyol)
Asszisztensek: Victoriano Giraldez Carrasco, Victoriano Diaz Casado (spanyolok)
LYON MANCHESTER UNITED
1 Coupet 1 Van der Sar
20 Réveillére 6 W. Brown
29 Squillaci 5 R. Ferdinand
32 Boumsong 15 Vidics
11 Grosso 3 Evra
2 Clerc 7 Cristiano Ronaldo
8 Juninho Pernambucano 18 Scholes
28 Toulalan 4 Hargreaves
6 Källström 8 Anderson
14 Govou 11 Giggs
10 Benzema 10 Rooney
Vezetőedző: Menedzser:
Alain Perrin Sir Alex Ferguson
Gólszerző(k): Benzema (54.), ill. Tévez (87.)
Cserék: Giggs h. Nani (65.), Scholes h. Tévez (65.), Hargreaves h. Carrick (78.), Juninho h. Bodmer (74.), Clerc h. Ben Arfa (78.), Benzema h. Fred (83.)
Sárga lap: Réveillére (34.), Källström (36.), Boumsong (39.), ill. Hargreaves (39.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik