A Fenerbahce jutott tovább, a PSV-nek marad az UEFA-kupa

Vágólapra másolva!
2007.12.12. 23:17
A Fenerbahce 3-1-re legyőzte a CSZKA Moszkvát, míg a PSV Eindhoven hazai pályán kapott ki az Internazionale gárdájától a Bajnokok Ligája G csoportjának hatodik fordulójában. Ez azt jelenti, hogy a már korábban továbbjutott Inter mellett a törökök kerültek a legjobb 16 közé, az Eindhoven az UEFA-kupában folytathatja.
Mendez kiállítása megpecsételte a PSV sorsát
Reuters
Mendez kiállítása megpecsételte a PSV sorsát
Mendez kiállítása megpecsételte a PSV sorsát
Reuters
Mendez kiállítása megpecsételte a PSV sorsát

PSV – Internazionale 0-1

A PSV úgy készülődött a már továbbjutott Inter elleni meccsre, hogy még győzelme esetén sincs saját kezében a sorsa, figyelnie kell az Isztambulban történtekre is, ahol az eddig egy pontot szerzett CSZKA a Fenerbahce vendége.

Az Inter ráadásul rengeteg játékosát nélkülözte sérülések és eltiltások miatt, így kaphatott szerepet a kezdőben Bolzoni és Rivas is. Ez volt Markus Merk utolsó BL-mérkőzése, a 45 éves FIFA-bíró – akárcsak asszisztense, Peter Henes – januártól már nem lesz tagja a FIFA-keretnek.

Az első negyedórában mindkét együttes előtt adódott egy-egy nagy helyzet, ám sem Culina, sem Solari nem tudott a hálóba találni.

A 28. percben nehéz helyzetbe került a PSV: a megugró, és már gólhelyzetbe kerülő Suazót hátulról felvágta Mendez, és Merk nem habzott, azonnal kiállította a holland csapat középpályását.

A félidőben nem esett gól, igaz, az Inter nem is erőltette annyira a támadásokat, a PSV pedig emberhátrányban nem igazán tudott újítani.

Szünet után Cruz többször is helyzetbe került, a 64. percben már nem hibázott: a fő érdem Suazóé volt, aki több szép csel után szolgálta ki csatártársát.

Az eredmény nem változott a végéig, Solari révén még egy kapufát elértek a vendégek, akik ötödik győzelmüket aratták a csoportban. A PSV-nek maradt az UEFA-kupa.


Fenerbahce – CSZKA Moszkva 3-1

A Fenernek a saját kezében volt a sorsa, ugyanis egy pontos előnyben volt a PSV-vel szemben a forduló előtt. Az ellenfél a CSZKA Moszkva volt, amely azonban egyetlen pontját éppen a törökök ellen szerezte.

A 30. percben Edu Dracena nagy hibája után az oroszok szereztek vezetést, a brazil védő Zsirkov bal oldali beadását helyezte a saját kapujába. Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis Alex mellre vett egy rövid felszabadítást, majd 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapuba.

Még az első félidő vége előtt megszerezte a vezetést Zico együttese, Alex ezúttal a kiszolgálásban jeleskedett, Ugur lőtt ballal Akinfejev hálójába.

A Fener szünet után megtartotta vezetését, és továbblépett a csoportból. A CSZKA egy ponttal zárt.

BAJNOKOK LIGÁJA, G CSOPORT

Helyszín: Eindhoven
Nézőszám: 35 100
Játékvezető: dr. Markus Merk (német)
Asszisztensek: Sönke Glindemann, Peter Henes (németek)
PSV INTER
1 Gomes 12 Julio Cesar
24 Marcellis 2 Cordoba
13 Alcides 24 Rivas
3 Salcido 23 Materazzi
5 Zonneveld 6 Maxwell
8 Mendez 21 Solari
6 Simons 36 Bolzoni
15 Culina 26 Chivu
20 Afellay 29 Suazo
17 Farfán 18 Crespo
9 Lazovics 9 Cruz
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jan Wouters Roberto Mancini
Gólszerző: Cruz (64.)
Csere: Farfán h. Perez (62.), Afellay h. Aissati (65.), Chivu h. Cambiasso (68.), Cruz h. Puccio (75.), Lazovics h. Jonathan (84.), Maxwell h. Zanetti (86.)
Kiállítás: Mendez (28.)


BAJNOKOK LIGÁJA, G CSOPORT

Helyszín: Isztambul
Nézőszám: 48 000
Játékvezető: Matteo Trefoloni (olasz)
Asszisztensek: Luca Maggiani, Sandro Rossomando (olaszok)
FENERBAHCE CSZKA MOSZKVA
1 Volkan 35 Akinfejev
77 Gökhan 6 A. Berezuckij
36 Edu Dracena 4 Ignasevics
2 Lugano 50 Grigorjev
3 Roberto Carlos 2 Semberas
20 Alex 22 Aldonyin
15 Mehmet Aurelio 21 Eduardo
21 Selcuk 18 Zsirkov
25 Ugur 5 Ramón
99 Deivid 88 Caner
23 Semih 19 Janczyk
Vezetőedző: Vezetőedző:
Zico Valerij Gazzajev
Gólszerző: Alex (32.), Ugur (45+1., Ugur 90.) ill. Edu Dracena (30.-öngól)
Csere: Semih Sentürk h. Kazim (70.), Roberto Carlos h. Vederson (90+1.), Ugur h. Kezsman (90+1.) ill. Ramón h. Odiah (46.), Caner h. Mamajev (46.), Eduardo h. Taranov (77.)
Sárga lap: Gökhan Gönül (40.) ill. Caner (38.), Semberas (42.), Zsirkov (90+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik