Minden idők legnagyobb különbségű BL-győzelmét aratta a Liverpool

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 22:40
Valósággal megsemmisítette az eddig három fordulón át csak szenvedő Liverpool a Besiktast a labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójában, az A csoportban. A játéknap előtt egyetlen ponttal a kvartett utolsó helyén szerénykedő angol együttes 8-0-s győzelmével megjavította az eddigi abszolút csúcsot a BL-ben. Korábban a Juventus és az Arsenal tudott 7-0-val meccset nyerni. A Liverpool feljött a harmadik helyre a csoportban. Az FC Porto 2-1-re legyőzte az eddigi listavezető Olympique Marseille-t, így a csoport élére ugrott.
Alvaro Arbeloa (fölül) ugrik Yossi Benayoun nyakába. Az izraeli játékos egymás után háromszor volt eredményes
Reuters
Alvaro Arbeloa (fölül) ugrik Yossi Benayoun nyakába. Az izraeli játékos egymás után háromszor volt eredményes
Alvaro Arbeloa (fölül) ugrik Yossi Benayoun nyakába. Az izraeli játékos egymás után háromszor volt eredményes
Reuters
Alvaro Arbeloa (fölül) ugrik Yossi Benayoun nyakába. Az izraeli játékos egymás után háromszor volt eredményes

LIVERPOOL – BESIKTAS
A Liverpool-Besiktas összecsapás hatalmas téttel bírt mindkét együttes számára, hiszen a forduló előtt mindössze a 4., illetve 3. helyen tartózkodott a két csapat az A csoportban.

A „vörösök” egyetlen pontot gyűjtöttek az eddigi három fordulóban, még az első játéknapon értek el Portóban 1-1-es döntetlent. Ezután kikaptak a Marseille-től és a Besiktastól is, így mindenképpen le kellett győzniük török ellenfelüket, hogy életben maradjanak a ’Pool továbbjutási reményei.

A török együttes három ponttal a tarsolyában készülhetett az angolok elleni visszavágóra, a legutóbbi mérkőzésükön a Liverpoolt 2-1-re verték meg Isztambulban.

Azt lehetett várni tehát az összecsapás előtt, hogy a Mersey-parti gárda nekiront a Besiktasnak már a mérkőzés elején, és így is történt.

Az első 2-3 percben még úgy tűnt, egyenlő erők küzdelme folyik majd a pályán, ezt követően azonban magához vette az irányítást a Liverpool. A vezető gólra a 19. percig kellett várni, ekkor Crouch élt az előtte kínálkozó lehetőséggel.

A találatot követően sem változott a játék képe, a ’Pool már az első játékrészben szerette volna eldönteni a mérkőzés kimenetelét, és nem is késett sokat a második hazai gól: Benayoun bombázott Arikan kapujába a 32. percben.

A ”vörösök” ezután kicsit visszavettek a tempóból, ennek ellenére kétgólos előny birtokában vonulhattak az Anfield Road öltözőjébe az első 45 perc letelte után.

A második játékrész elején bebiztosította a győzelmet a hazai csapat: az 53. és 56. percben is Benayoun talált be. Mesterhármas.

Az izraeli játékos nyáron igazolt a liverpooli együttesbe a West Ham Unitedből, ám nem számít stabil kezdőembernek Benítez csapatában. Erre a találkozóra azonban bizalmat szavazott neki a spanyol mester, és milyen jól tette.

Benayoun korábban Spanyolországban is megfordult, miután elhagyta Izraelt, a Racing Santander után pedig Anglia fele vette az irányt. A középpályás 2005 óta keresi a kenyerét a szigetországban.

A gólgyártás ezután sem fejeződött be: Gerrard is beköszönt, Crouch berúgta második gólját, Babel pedig duplázott. A végeredmény 8-0 lett, ami azt jelenti, hogy a Liverpool megjavította az Arsenal és a Juventus gólcsúcsát, az angol és az olasz sztárcsapat ugyanis ”csak” hét gólt rámolt be ellenfele hálójába.

A ’Pool győzelmével a csoport harmadik helyére jött fel négy pontjával, a Besiktas pedig egy sikerével és három vereségével visszacsúszott az utolsó helyre.

FC PORTO – OLYMPIQUE MARSEILLE
A másik összecsapáson a Porto fogadta a Marseille-t, amely a harmadik forduló után a vezette csoportját, közvetlenül mögötte pedig a portugál bajnoki címvédő állt, tehát igazi rangadóra került sor a Dragao Stadionban.

A luzitánok hazai pályán eddig egy mérkőzést játszottak, a Liverpool ellen 1-1-es döntetlen született. Ezen kívül hasonló eredményt értek el a Marseille otthonában, Isztambulban pedig diadalmaskodtak a Besiktas ellen (1-0).

A Marseille az élről várhatta a játéknapot, hét pontja azt jelentette, hogy még nem szenvedett vereséget ebben a szezonban.

A Porto aktívabban kezdte a találkozót, fölényük pedig a 37. percben érett góllá, amikor is Sekciui találatával szereztek előnyt a portugálok.

A második játékrészben már két perc elteltével egyenlítettek a franciák, Niang gólja pedig újra a csoport élére röpítette a kikötővárosiakat.

Lisandro azonban a 78. percben berúgta a három pontot jelentő gólt a ”sárkányok” számára, ezzel pedig immáron a Porto áll az A csoport élén. A másik továbbjutó helyen továbbra is a Marseille áll.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ, A CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
LIVERPOOL BESIKTAS
25 Reina 84 Hakan Arikan
17 Arbeloa 3 Mehmet Seref
23 Carragher 15 Diatta
4 Hyypiä 58 Ibrahim Toraman
12 Aurélio 19 Ibrahim Üzülmez
11 Benayoun 2 Serdar Kurtulus
8 Gerrard 18 E. Cissé
20 Mascherano 10 Delgado
6 Riise 21 Serdar Özkan
10 Voronyin 13 Bobo
15 Crouch 41 Koray Avci
Vezetőedző: Vezetőedző:
Rafa Benítez Ertugrul Saglam
Gólszerző(k): Crouch (19.,88.), Benayoun (32., 53., 56.), Gerrard (69.), Babel (78., 81.), Crouch (88.)
Csere: Fábio Aurélio helyett Babel (63.), Voroynin helyett Kewell (72.), Gerrard helyett Lucas (72.), ill. Serdar özkan herlyett Ali Tandogan (a szünetben), Kurtulus helyett Higuaín (62.), Sedef helyett Ricardinho (78.)
Sárga lap: Serdar (11.)


A KEZDŐCSAPATOK:
PORTO MARSEILLE
1 Hélton 30 Mandanda
12 Bosingwa 13 Givet
4 Sztepanov 4 J. Rodriguez
2 Bruno Alves 3 Taiwo
13 Fucile 17 M'Bami
16 Raúl Meireles 19 Cana
6 Paulo Assuncao 28 Valbuena
5 M. Cech 24 Bonnart
7 Quaresma 22 Nasri
9 Lisandro López 29 Ayew
17 Szekciui 11 Niang
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jesualdo Ferreira Erik Gerets

Gólszerző(k): Sekciui (27.), Lisandro (78.), ill. Niang (47.)
Csere: Cech helyett Hélder Postiga (59.), Raúl Meireles helyett Bolatti (68.), ill. Niang helyett Cissé (63.), Ayew helyett Arrache (77.), M'Bami helyett Cheyrou (84.), Szekciui helyett Mariano González (87.)
Sárga lap: Helton (90+1.), Fucile (90+2.)

AZ A CSOPORT ÁLLÁSA

1. FC Porto 4 2 2 0 5-3 +2 8
2. Olympique Marseille 4 2 1 1 5-3 +2 7
3. Liverpool 4 1 1 2 10-4 +6 4
4. Besiktas 4 1 0 3 2-12 -10 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik