A címvédő BL-formáját idézné szerda este a Celtic Parkban

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 17:23
A Bajnokok Ligája csoportkörének D csoportjában a címvédő AC Milanra nem vár könnyű házi feladat szerda este, a tavalyi nyolcaddöntős Celtic otthonában lépnek színpadra a piros-feketék. A Celtic bosszút állna a csapatot tavaly kiejtő olaszokokon, a Milan BL-formáját szeretné átmenteni erre a meccsre is.
Kakára (baéra) most is nagy teher hárulhat
Kakára (baéra) most is nagy teher hárulhat
Kakára (baéra) most is nagy teher hárulhat
Kakára (baéra) most is nagy teher hárulhat

A Milannak bizony vannak közelmúltbeli emlékei a Celtic Parkból, a legutóbbi szezonban a nyolcaddöntőben ütközött meg a két gárda. Az első meccsen a Celtic gólnélküli döntetlent volt képes kiharcolni, s a visszavágón is csak hosszabbításban, egy fantasztikus szóló után szerzett Kaká-gól után búcsúztak a későbbi BL-győztes ellen.

Ami garantált, a Celtic most sem fogja olcsón adni a bőrét, de hozzá kell tenni, ha csak a BL-t tekintjük, akkor az előjelek egyáltalán nem a hazaiak számára kedveznek.

A Milan még soha nem veszített a zöld-fehérek ellen, ráadásul a BL-ben imponáló játékkal, 2-1-es Benfica elleni győzelemmel kezdett. Nem így a Celtic. A skótok a Sahtar Donyeck otthonában égtek meg, nem is akárhogyan, az ukránok gyakorlatilag húsz perc alatt eldöntötték a mérkőzést.

A Celtic Park azonban bevehetetlen várnak bizonyult az elmúlt szezonban, s az AC Milan olasz bajnokságban mutatott gyengélkedését tekintve könnyen beletörhet a bicskája a milánóiaknak a glasgow-i túrába.

Carlo Ancelotti gárdáján egyre nagyobb ráadásul a nyomás, a Palermo ellleni vereség, illletve a Siena és a Catania elleni két kínos döntetlen során bebizonyosodott, komoly csatárgondok vannak a BL-címvédőnél.

Bár Ronaldo továbbra is hiányozni fog, Kaká klasszisa esetleg a bizonyítási vágytól hajtott Inzaghi vagy Gilardino erőfeszítései elégnek bizonyulhatnak Skóciában.

A Celticnél Vennegoor of Hesselink, Wilson, Pressley és Nakamura gyarapítja a maródiak listáját, az olaszoknál Maldini, Kaladze, és Ronaldo hiányzásán túl Dida szereplése is bizonytalan.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik