Roberto Mancini: az Internazionale csak papíron a legesélyesebb

Vágólapra másolva!
2007.09.19. 14:33
Roberto Mancini vezetőedző szerint el kell fogadni, hogy a Fenerbahcét dirigáló Zico az Internazionalét tartja a legesélyesebbnek a Bajnokok Ligája G csoportjának megnyerésére, de állítása szerint ez egyelőre „csak papíron igaz”. A korábbi kiváló csatár úgy véli, a pályán kell bebizonyítani az állítás igazságtartalmát.
Roberto Mancini tudja, nehéz feladat vár csapatára Törökországban
Roberto Mancini tudja, nehéz feladat vár csapatára Törökországban
Roberto Mancini tudja, nehéz feladat vár csapatára Törökországban
Roberto Mancini tudja, nehéz feladat vár csapatára Törökországban

„Zico a futball-legendák közé tartozik, így bármit mond, igaza van. De mi csak papíron számítunk a legesélyesebbnek. Most ki kell menni a pályára, ahol lejátsszuk a mérkőzéseinket. De azt is el kell mondanom, hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy játszhattam Zico ellen” – mondta Mancini.

Az olasz bajnok vezetőedzője kiemelte, nehéznek ígérkezik a Fenerbahce elleni idegenbeli nyitány, mert a védelemből többen hiányoznak. A középpályássor összetételéről sem döntött, mert nem tudja, hogy Figót vagy Solarit küldje pályára a kezdőcsapatban.

„Solari a frissbb, mert eddigi kevesebbet játszott. De ez még nem jelenti azt, hogy Figo ne juthatna szóhoz. Erről majd a mérkőzés előtt döntök, kettejük fizikai állapotát figyelembe véve. Fontos, hogy jobb legyen a védelem és a középpálya kapcsolata, mint a legutóbbi mérkőzésen. Kevesebb teret kell hagynunk az ellenfélnek” – szögezte le Roberto Mancini.

A kritikusok szerint az eddigi három bajnokin hullámzó volt az Inter teljesítménye, főleg a találkozók hajrájában akadozott a játék.

„Az időjárási körülmények befolyásolták a produkciónkat, főleg a hazai meccseken volt nagy a hőség. De itt Isztambulban inkább olyan az idő, mint Empoliban. Biztos, hogy a körülmények hatottak a játékunkra, de úgy látom, mérkőzésről-mérkőzésre javul a helyzet” – jegyezte meg a tréner.

Roberto Mancini egyébként nem akar nagy jelentőséget tulajdonítani a Fenerbahce formájára, hiszen nyilvánvaló, mást játszanak majd, mint a török bajnokikon.

„Nagyon sokat változott a csapat összetétele a legutóbbi találkozókon. Dolgunkat azonban megnehezíti, hogy most játsszák első csoportmérkőzésüket” – mondta Mancini.

A Fenerbahcét erősítő Roberto Carlos számára különösen fontos lesz az esti összecsapás, hiszen korábbi klubja ellen bizonyíthat. Az 1995-96-os szezonban harminc találkozón öt góllal segítette az Intert.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik