Desailly szerint Andrij Sevcsenko BL-sikerre vezeti a Chelsea-t

Vágólapra másolva!
2007.09.17. 22:32
Marcel Desailly szerint időt kell hagyni az utóbbi időben sokat bírált Andrij Sevcsenkónak, aki hamarosan ismét csúcsformába lendülhet és segítségével a Chelsea megnyeri a Bajnokok Ligáját. A korábbi kiváló francia labdarúgó úgy véli, az ukrán fenoménnak már nem kell bizonyítania, még ma is a legjobbak közé tartozik.
Andrij Sevcsenkót sokan bírálják
Andrij Sevcsenkót sokan bírálják
Andrij Sevcsenkót sokan bírálják
Andrij Sevcsenkót sokan bírálják

Szavazás

Milyen eredményt ért el a Chelsea a BL 2007-2008-as kiírásában?

Írja be az itt látható számot!
„Mostanában ugyan nem teljesít, de Sevcsenko topjátékos. Várjunk még egy picit és biztos vagyok abban, hogy Bajnokok Ligája-győzelemhez segíti a Chelsea-t” – jelentette ki a francia sportember, aki 1993-ban az Olympique Marseille, míg 1994-ben az AC Milan tagjaként emelhette magasba Európa legfontosabb klubtrófeáját.
Az 1998 és 2004 között a Chelsea-t erősítő Desailly úgy érzi, Sevcsenkót a hatalmas tapasztalat segítheti ki a mostani gödörből.

„A többiek is tőle szerezhetik majd a szükséges motivációt. Sevcsenko rengeteg tapasztalatot szerzett a Bajnokok Ligájában és imádja, ha mindenki rá figyel” – jegyezte meg a francia legenda.

Marcel Desailly kitért arra is, hogy Sevcsenkónál sem hiányzik a szükséges motiváció, mert nem „leveztni” akar a Chelsea-ben.

„Azért jött, hogy trófeákat nyerjen. A legutóbbi, jónak mondható szezonban azonban csak két hazai trófeát szereztek meg, ő pedig többre vágyna” – szögezte le Desailly.

Andrij Sevcsenko a Blackburn Rovers elleni szombati bajnoki szerepelt először a mostani szezonban, de az értékelések szerint ismét elmaradt a teljesítménye a várakozásoktól. Az előző pontvadászatban mindössze négy gólt szerzett, a BL-ben pedig háromszor volt eredményes. Desailly szerint ennek egyszerű a magyarázata, még nem állt át az AC Milanban megszokott stílusról a Chelsea játékára.

„Nagyon nehéz feladatot jelent az átállás, mert az AC Milan családias klub. Időre van szükség az angliai beilleszkedéshez, ha elhagysz egy ilyen csapatot. Még akkor is nehézségekbe ütközhetsz, ha a legjobb játékosok közé tartozol”

ÖSSZEÁLLÍTÁS ANDRIJ SEVCSENKÓRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik