Hengerelt a Liverpool, döcögött viszont a Rangers szekere

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 23:22
A Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában három meccs visszavágójára került sor. A Liverpool továbbjutását már sokan biztosra vették, de a skót Rangers és az olasz Lazio is esélyesebb volt a továbbjutásra. A selejtezőkörben további tizenhárom mérkőzést rendeznek meg.
Peter Crouch indította el a gólesőt a 19. percbeli találatával
Reuters
Peter Crouch indította el a gólesőt a 19. percbeli találatával
Peter Crouch indította el a gólesőt a 19. percbeli találatával
Reuters
Peter Crouch indította el a gólesőt a 19. percbeli találatával

Elsőként a Glasgow Rangers látogatott Belgrádba, a Crvena Zvezda otthonába, de a Glasgowban elért 1-0 sovány előnyt volt a visszavágóra. Még akkor is, ha a skótok számítottak esélyesebbnek a továbbjutás szempontjából.

Végül sikerült megúszniuk kilencven percen keresztül kapott gól nélkül, és 0-0-s meccset követően 1-0-s összesítéssel jutottak tovább a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik köréből a főtáblára.

A Lazio csapata a román Dinamo Bukarest otthonába látogatott, és meglepetésre Bratu révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, és álltak továbbjutásra.

Az olasz gárda csak a második félidőben állt talpra, de akkor remek teljesítményt nyújtott. Előbb egy vitatható tizenegyessel egyenlítettek, majd Pandev és Rocchi, immár vitathatatlan második találatával szinte lehengerelte a vendéglátókat a római csapat.

Bár nyögvenyelősen indult, a végén biztos győzelemnek és továbbjutásnak örülhettek a Lazio-szurkolók, hiszen a csapat második félidei játéka már nem hagyott kétséget senkiben.

Utoljára a Liverpool lépett pályára, mely a francia Toulouse gárdáját fogadta, és sokan ezt a meccset tekintették leginkább „lefutottnak”, holott a Pool csak 1-0-ra nyert idegenben.

A végeredmény igazolta a várakozásokat, a legutóbbi kiírásban a döntőig jutó angolok sima 4-0-lal léptek át az ellenfelen, így 5-0-ás összesítéssel jutott tovább a csoportkörbe.

A mérkőzést fájdalmas szertartás előzte meg, a játékosok a 11 évesen elhunyt Everton-szurkolóra, Rhys Jonesra emlékeztek.

Az összecsapás előtt az Everton himnuszát játszották le, majd a Liverpool játékosai fekete karszalaggal léptek pályára a fiú emlékére..

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐK, 3. FORDULÓ

MÁSODIK MÉRKŐZÉSEK
FK Crvena Zvezda (szerb) - Rangers (skót) 0-0
Továbjutott: a Rangers 1-0-ás összesítéssel
FC Dinamo 1948 Bucuresti (roman) – S.S. Lazio (olasz) 1-3 (1-0)
Gólszerző: Bratu (27.) ill. Rocchi (47. - 11-esből, 66.), Pandev (54.),
Továbbjutott: a Lazio 4-2-es összesítéssel
Liverpool (angol) – Toulouse (francia) 4-0 (1-0)
Gólszerző: Crouch (19.), Hyypiä (49.), Kuyt (87., 90.)
Továbbjutott: a Liverpool 5-0-s összesítéssel

VIDEÓ A LIVERPOOL–TOULOUSE (4-0) MÉRKŐZÉSRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik