Atouba súlyos büntetést kaphat

Vágólapra másolva!
2006.12.07. 15:16
Remek hajrájának köszönhetően nyert a Hamburg labdarúgócsapata a szerdai, CSZKA Moszkva elleni BL-csoportmérkőzésen, így legalább nem pont nélkül esett ki. A hazai nézők azonban dühösek is voltak, ugyanis Timothee Atouba, a csapat balhátvédje kimutogatott nekik a lelátóra.
Atouba lecserélése után kapott piros lapot
Reuters
Atouba lecserélése után kapott piros lapot
Atouba lecserélése után kapott piros lapot
Reuters
Atouba lecserélése után kapott piros lapot

Súlyos büntetésre számíthat Timothee Atouba, de nem küldik el a Hamburg csapatától – nyilatkozta Thomas Doll, a német klub edzője.

A balhátvédet a 69. percben cserélte le az edző, a kameruni futballista pedig a pályát elhagyva, középső ujját felemelve mutogatott az őt bíráló közönségnek.

„Amit Atouba tett, megbocsáthatatlan” – mondta Doll. – „Le kell vele ülnünk a következő néhány napban, hogy megmagyarázza a tettét. Bár igaz, hogy ha 50 ezer ember kifütyül, az fáj, főleg egy afrikainak.”

Atoubára a második moszkvai gól után haragudtak meg a nézők: a védő korábban már összehozott egy tizenegyest, majd a 65. percben képtelen volt szerelni Zsirkovot, aki átszólózott a pályán. Az eset után Atouba minden labdaérintését hatalmas fütty követte.

Amikor lecserélték, a fütty felerősödött, és a védő – akit meg akartak dobálni a szurkolók – többször is kimutogatott a nézőknek, valamint a televíziós kamerák felvették, hogy egy négybetűs angol szót kiabált ki a közönségnek.

Az eset után Stefano Farina kiállította a védőt, a Hamburg azonban 11 emberrel folytathatta, miután Feilhaber már beállt a csapatba.

Rafael van der Vaart, a Hamburg második góljának szerzője viszont megvédte csapattársát:
„Nem igaz, hogy az egész stadion fütyülte volna Timmyt, hanem csak egy kis rész. Elhiszem, hogy nagyon fájt neki az eset, akárcsak az egész csapatnak.”

Atouba csütörtök délután "raporton" volt a vezetőségnél, amely őt a következő két meccsre eltiltotta a játéktól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik