Universiade: atléta szállította a 13. magyar érmet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 14:00
Bronzérmet nyert a diszkoszvető Szikszai Róbert a tajvani universiadén. A hétfői döntőben a magyar dobó a harmadik kísérletére elért 60.91 méterrel végzett a harmadik helyen.

Ugyanitt Huszák János 59.69-cel hatodik lett.

Szikszai a magyar küldöttség 13. érmét nyerte az egyetemisták és főiskolások tajpeji csúcsversenyén.

AZ EDDIGI MAGYAR DOBOGÓSOK
Aranyérmesek

Szatmári András (vívás, kard)
Márton Anna (vívás, kard)
Kreiss Fanni (vívás, tőr)
Olasz Anna (nyílt vízi úszás, 10 km)
Baji Balázs (atlétika, 110 m gát)
Ezüstérmesek
Bányai Zsombor (vívás, párbajtőr)
Párbajtőrcsapat (Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor)
Kardcsapat (Márton Anna, Mikulik Júlia, Katona Renáta, Záhonyi Petra)
Gyürkés Viktória (atlétika, 3000 m akadály)
Bronzérmesek
Gyurta Gergely (úszás, 1500 m gyors)
Biczó Bence (úszás, 200 m pillangó)
Kozák Luca (atlétika, 100 m gát)
Szikszai Róbert (atlétika, diszkosz)

TOVÁBBI HÉTFŐI ESEMÉNYEK

RITMIKUS GIMNASZTIKA

Boldizsár Blanka (Universitat Wien) női egyéniben a 34. helyen végzett, így nem jutott a 29-i döntőbe. A női csapat a mai versenynap után a 7. helyen áll, holnap a döntőben folytatja.

Ladányi Beatrix csapatvezető elmondta: „Beatrix szépen versenyzett, helyezése több pontatlanságnak köszönhető, a mostani verseny így alakult. A csapat jól tornázott és színvonalas gyakorlatot mutattak be, ezt mutatja az is, hogy a mezőnyben a 4. legjobb technikai pontszámot kapták, azonban kisebb rontások miatt hátrébb kerültek. Bízok benne, hogy a holnapi nap folyamán előrébb fogunk lépni.”

Eredmény:
Boldizsár Blanka 34. hely

KOSÁRLABDA
Női csapat:

A női kosárlabda csapat utolsó mérkőzésén 61–54-re alul maradt Portugália egyetemi válogatottja ellenében, ezzel a 10. helyet szerezte meg az universiadén.

Horváth József edző elmondta: „Az universiade előtt a legjobb 8-ba kerülést tűztük ki célul. Megérkezésünkkor szembesültünk vele, hogy csoport ellenfeleink között két nagyon erős csapat is van, a később bronzérmet szerző hazaiak, valamint a svédek, akik legjobb összeállításukban jöttek el. Nekünk nélkülöznünk kellett néhány játékosunkat, akik az U20-as EB-n szerepeltek és számukra már sűrű lett volna a program, illetve olyan szempontból sem ideális az universiade időpontja, hogy ilyenkor otthon már elkezdődik a felkészülés, nehezebben engedik el a csapatok játékosaikat. Az, hogy a csoportból nem jutottunk tovább sajnos realitás volt, de a következő célunk, a 9. hely felé szépen meneteltünk, egyedül az utolsó meccs második félidejében fáradtunk el. Összességében elégedett vagyok, de látva a színvonalat és az esemény rangját, mindenképpen törekedni kell rá, hogy a jövőben a lehető legjobb összeállításban tudjunk kiutazni az universiadéra.”

Mérkőzés eredménye:
Magyarország–Portugália: 54–61 (20–17, 12–11, 4–13, 18–20)

Férfi csapat:
A férfi kosárlabda csapat 74–50-re diadalmaskodott Románia csapata ellen. A magyar egyetemi válogatott az utolsó versenynapon Oroszország gárdájával csap össze a 17. helyért.

Mérkőzés eredménye:

Magyarország–Románia: 74–50 (12–19, 10–8, 31–14, 21–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik