Atlétikai vb: a diszkoszvető Szikszai Róbert a 30. helyen zárt

Vágólapra másolva!
2023.08.19. 22:24
null
Szikszai Róbert (Fotó: Árvai Károly)
Az olimpiai bajnok Daniel Stahl jutott a legjobb eredménnyel a diszkoszvetés döntőjébe a budapesti atlétikai világbajnokságon. A magyar induló, Szikszai Róbert az összesítés 30. helyén zárt.

A férfi diszkoszvetés szombat délutáni selejtezőjében a 2021-ben Tokióban olimpiai bajnok svéd Daniel Stahl esélyestől elvárható, 66.25 méteres, tekintélyes dobással nyerte meg az első csoport versengését, amelyben a litván Mykolas Alekna jutott még 66 méter fölé – ő négy centivel.

A második etapban dobott a tavalyi eugene-i világbajnokságon aranyérmes szlovén Kristjan Ceh, s neki 65.95 méter is elég volt a csoport megnyeréséhez, így harmadik helyen kvalifikálta magát a férfi diszkoszvetés hétfőn 20.30 órakor kezdődő döntőjébe.

Az egyetlen magyar induló, Szikszai Róbert az összesítés 30. helyén végzett 60.64-es legjobb dobásával – nem volt esélye a legjobb 12 közé kerülésre.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik