Atlétikai ob: Márton Anita és Szikszai Róbert nyerte meg a diszkoszvetést

Vágólapra másolva!
2023.07.07. 19:49
null
Márton Anita győzelmével rajtolt az ob (Fotó: Török Attila)
A nőknél Márton Anita, míg a férfiaknál Szikszai Róbert nyerte meg a diszkoszvetést a 128. atlétikai országos bajnokság első napján a Nemzeti Atlétikai Központban.


A fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita győzelmével rajtolt az ob, amely az augusztusi világbajnokság tesztversenye is egyben. A békéscsabai versenyző 54.73 méteres idei legjobbjával nem talált legyőzőre, így egy aranyéremmel a zsebében várhatja szombaton fő versenyszámát, a súlylökést.

A férfiaknál Huszák János sérülésből visszatérve biztató formát mutatott, de nem tudta megelőzni a nyíregyháziak U20-as Európa-bajnokát, Szikszai Róbertet, aki ezúttal szintén 60 m alatt maradt (59,69).

„A helyezéssel elégedett vagyok a méterrel nem. Van egy kisebb sérülésem, az ülőidegnél be van állva, és nem igazán tudok arra fordulni, amerre szeretnék, ami a diszkoszvetésnél nem egy előnyös dolog, de próbáljuk javítani” – mondta az MTI-nek Szikszai, aki harmadik alkalommal állhatott fel a magyar bajnoki dobogó legfelső fokára.

Férfi magasugrásban Török Gergely 216 centiméterrel pályafutása első, míg – a 800 méteren vb-indulónak tekinthető – Kéri Bianka 52.61 másodperces egyéni csúccsal az első 400 méteres ob-címét szerezte meg. Férfi 400 méteren szintén egyéni csúcsot futott az első, Wahl Zoltán 46.32 másodperccel nyert.

A férfiak 1500 méteres versenyében Kiss Gergő ugyancsak egyéni rekordot (3:39.05) ért el, lehajrázva Szögi Istvánt, míg a nőknél Wagner-Gyürkés Viktória diadalmaskodott idei legjobbjával (4:11.03) Vindics-Tóth Lili előtt.

„Gyönyörű volt, és nagyon nagyon jó a pálya is, és jó érzés volt, hogy profi körülmények között tudtunk melegíteni. Őszintén szólva ilyen országos bajnokságunk még nem volt” – értékelt a 15-szörös ob-győztes, olimpikon Wagner-Gyürkés Viktória, aki szerint az ob egyértelműen hozta a világversenyek színvonalát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik