Gyémánt Liga: rövidebb versenyek, kevesebb állomás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 15:43
null
A 2018-as sorozat győztesei a trófeával tavaly augusztus 30-án Zürichben (Fotó: AFP)
A jövő évtől jelentős változásokat vezet be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a legrangosabb egynapos versenysorozatába, a Gyémánt Ligába, melyben a jelenlegi 32 helyett már csak 24 versenyszámban lehet majd a fődíjért küzdeni.

 

Az IAAF hétfői hírlevele szerint a szövetség illetékes bizottsága versenyzőkkel, edzőkkel, szurkolókkal és a jogtulajdonos televíziókkal egyeztetett a módosításokról, melyekkel élvezetesebbé és népszerűbbé szeretnék tenni a sorozatot.

A most nyilvánosságra hozott elképzelések szerint az eddigi kétórás televíziós közvetítések helyett 90 perces fő programot fognak sugározni a tévék. A rövidebb időkeretbe úgy férnek majd bele, hogy a számok csökkentése mellett a hosszútávfutó versenyek kikerülnek a viadalokról, a leghosszabb futószám a 3000 méter lesz. A tervek között szerepel még, hogy a lehető legtöbb ugró és dobó számot a stadionokon kívül rendezik meg, ahol a nézők közelebb kerülhetnek az eseményekhez.

Nem csupán a versenyszámok, a viadalok száma is csökken majd. Az idei 14 helyett jövő évtől már csak 13 GYL-versenyt rendeznek, és a sorozatban kettő helyett egy finálé lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik