HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.04.12 11:45 Frissítve: 2017.04.12 11:55

Atlétika: pénzdíjas nyári sorozat az Egyesült Államokban

Három állomásból álló, több mint egymillió dollár összdíjazású atlétikai versenysorozatot rendeznek nyáron az Egyesült Államokban, azzal a céllal, hogy népszerűbbé tegyék a sportágat az országban.

HIRDETÉS
 

A szervezők bejelentése szerint június 29-én Stanfordban, július 2-án Portlandben, július 6-án pedig New Yorkban kerül sor a TrackTown Summer Series viadalaira, melyeken San Francisco, Portland, Philadelphia és New York csapatai küzdenek majd egymással. Az európai csapat Eb-hez hasonló pontozásos versenyek végén az együttesek kapják a pénzdíjakat.

„Ez a nyári sorozat és több más rangos hazai verseny rendezése elengedhetetlenül fontos számunkra, mert rajongóbázist kell építenünk” – kommentálta a bejelentést Vin Lananna, az amerikai sportági szövetség elnöke.

A sportszerető szurkolók megnyerése mellett szintén fontos szempont az amerikaiak számára, hogy legjobbjaiknak ne kelljen feltétlenül egész nyáron Európában „turnézniuk”, hanem hazájukban is legyen lehetőségük pénzdíjas viadalokon szerepelni. Azzal ugyan tisztában vannak a szervezők is, hogy a kiemelt európai erőpróbákon többet kereshetnek a sztáratléták, ám bíznak benne, hogy a kevesebb utazás kellően csábító lesz számukra is.

„Úgy érzem, ez a sportág jövője” – mondta a csapatversenyről a hatszoros olimpiai bajnok sprinter, Allyson Felix, aki Sanya Richards-Rosshoz, Bernard Lagathoz és Nick Symmondshoz hasonlóan igazgatóként vállal szerepet a TrackTown Summer Seriesben.

Az Egyesült Államokban az atlétika kevés nézőt vonz, egy tavalyi felmérés szerint az amerikaiak csupán két százaléka jelölte meg kedvenc sportágaként. Ezt bizonyította a mostani sorozat tavaly, Eugene-ben rendezett próbaversenye is, melyre mindössze 3045 néző látogatott ki.

Az amerikai szövetség ezen a helyzeten próbál változtatni, többek között azért, mert 2021-ben Eugene-ben lesz a szabadtéri világbajnokság.
 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.14 23:12:41

Atlétika IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Akkor jött, mit jött, ugrott, repült az ifjú kubai, s máris óvatosabbak lettek a jóslatok, a fogadóirodák is mind kevesebbet fizetnének annak, aki nagy összeget tesz fel a világ első kilencméteres vagy a fölötti ugrására.

2018.04.11 23:47:29

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Nem doppingolt, hanem doppingvétséget követett el – a különbség óriási.

2018.02.24 22:25:25

Atlétika nemzetisport.hu

Tokió, Boston, London, Berlin, Chicago, New York és a többiek.

2018.03.06 23:22:01

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Általa az atlétika egyik hamupipőke-számaként kezelt súlylökés is a topversenyek közé emelkedett… egyik legfőbb jellemzője, hogy odaáll Márton Anita, és utolsóra minden korábbinál messzebbre röpíti a golyót.

2018.03.05 18:14:55

Atlétika nemzetisport.hu

A magyar atlétika első világbajnoka az NSO Tv-nek azt is elmondta, melyek voltak számára a legkedvesebbek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS