VINCZE SZABOLCS (Birmingham) 2018.03.04 18:29 Frissítve: 2018.03.04 19:07

Atlétika: Ilyen az egész szezonom, mindig hiányzott egy kicsi – Baji

A birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság záró napján Baji Balázs 7.64-es idővel futamában a harmadik helyén végzett a 60 méteres gátfutás elődöntőjében. Összességében a második etap után eldőlt, hogy nem juthat be a döntőbe. A magyar sportoló szerint az egész szezonjában mindig hiányzott valami kicsi.

 

BAJI: EGY PICI HIÁNYZOTT

„ÚGY VÁGTUNK NEKI A VASÁRNAPNAK, MEGLESZ A DÖNTŐ”
„Az elődöntő előtt jobban mozgott, mint egy nappal korábban, a selejtező előtt, ezért úgy vágtunk neki a vasárnapnak, hogy meglesz a döntő – mondta ifj. Tomhauser István, Baji Balázs edzője. – A rajttal nem is volt gond, az első gát után meg is nyugodtam, mert jól vette, abban ugyanis benne van a hibázás lehetősége. Aztán a harmadik gátnál történt egy hiba, a ritmusa megtört, és ez ilyen sűrű mezőnyben nem fért bele. Az ideje a legtöbb fedett pályás világbajnokságon döntőt ért volna, de az idén szorosabb a mezőny, úgy tippeltem, hogy 7.58 kell a fináléhoz. És ha időeredményre kell fordítanom, azt mondanám, Balázs olyan 7.55-ös állapotban volt. Egy ilyen hibában azonban jó néhány század benne van, ami elég is volt ahhoz, hogy lemaradjon a döntőről. Van hiányérzetem, de néhány nap múlva már a szabadtéri Európa-bajnoksággal fogunk foglalkozni.”
– A bemelegítésnél úgy tűnt, jól mozog.
Valóban jól mentek a lábaim, és a rajtnál is jól jöttem el, de a futam közepén közel kerültem a gáthoz, nem sikerült visszafogni a lépéseket, és megőrizni a távolságot – mondta Baji Balázs a Nemzeti Sportnak. – A hiba súlyosnak bizonyult, sok időt vesztettem vele, pedig ha az nem lett volna, szerintem ott lettem volna a döntőben, akár helyezéssel is.

Sokat kellett korrigálni?
Gyorsan visszajöttem, de a táv annyira rövid, hogy nincs idő rendbe rakni a dolgokat. Jön egy hiba, pláne a közepén, és mire az ember felocsúdik, már célba is ért. Amit tudtam, megmentettem ebből a futásból, de több volt bennem.

Számított valamit, hogy a remek formában lévő amerikai Jarret Eaton mellett futott?
Ilyenkor húzzuk egymást, de igazából nem volt nagy szerepe, mert itt egyébként is nagy a tempó, és a körülményektől függetlenül is jól kell futni.

– Mennyire csalódott?
Tulajdonképpen ilyen volt az egész fedett pályás szezonom, mindig hiányzott egy kicsi. Egész télen jó időket futottam, többször is 7.60 alá mehettem volna, de hiába voltam egy igazán jó eredmény közelében, valamiért sosem sikerült. Mindig közbejött egy apró hiba, egy rossz gátvétel, egy ritmusvesztés, és azt a kicsit sosem tudtam hozzátenni. Most is egy gáthiba döntött, de ez technikai szám, amiben ez benne van.
2019.06.13 22:12:27

Atlétika VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha nincsenek félelmeink, jövőnk sem lesz, márpedig nagyon úgy tetszik, hogy mi még mindig túl nagy magabiztossággal vágunk neki minden útnak.

2019.05.22 21:44:51

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. No meg Bolingért is, hiszen a sportágnak hatalmas szüksége van az olyan példákra, amelyek cáfolják azt a meglehetősen lehangoló tézist, mely szerint az atlétikai számok többségét a genetika és a Fennvaló elsősorban a színes bőrű emberekre szabta.

2019.05.21 07:54:49

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A másfél éves eltiltása július 13-án véget ér, a szabály szerint két hónappal visszatérése előtt már tréningezhet.

2019.04.07 00:31:03

Atlétika nemzetisport.hu

Tizedik szezon, 12 állomás, két döntő (Zürich, Brüsszel), 50-50 ezer dolláros fődíjak.

2019.04.22 16:46:21

Atlétika VINCZE SZABOLCS, TUMBÁSZ HÉDI

A magyar atlétika új üdvöskéje a glasgow-i Eb-n országos csúcsot futott, majd megsérült, a döntőben nem indulhatott.