Atlétika: ennyi pénztől eshet el Pars, ha klubja megvonja a bérét

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 15:01
Mint arról beszámoltunk, jövő év júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt, akinek a szervezetében január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak. Ha a 36 éves sportolótól klubja, a Dobó SE megvonja a fizetését, akkor havi szinten több mint 300 ezer forinttól eshet el – írja a Bors.

„Ennyire ne szaladjunk előre, eddig a Dobó SE engem semmiről sem tájékoztatott. Egy biztos, folytatom az atletizálást, továbbra is edzésben maradok” – válaszolta a Bors megkeresésére Pars Krisztián.„Ennyire ne szaladjunk előre, eddig a Dobó SE engem semmiről sem tájékoztatott. Egy biztos, folytatom az atletizálást, továbbra is edzésben maradok” – válaszolta a Bors megkeresésére Pars Krisztián.

Igen ám, de a Magyar Antidopping Csoport (MACS) döntésének értelmében Pars nem látogathatja a Dobó SE létesítményeit, továbbá edzője, Németh Zsolt segítségét sem veheti igénybe. Sőt, az egyesülettől kapott fizetése mellett a havi 330 ezer forint körüli olimpiai bajnoki juttatását is elveszítheti.

„Korai még erről beszélni, az ügyvédeim most tájékozódnak arról, milyen szabályok érvényesek rám ebben a helyzetben” – magyarázta Pars, akinek a szövetségi támogatást is beleszámítva havonta másfél millió forintra rúghatott a bevétele.

A Bors Horváth Vilmostól, a Dobó SE elnökétől megtudta, hogy az atléta bérmegvonásáról hétfőn tárgyal az egyesület elnöksége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik