Atlétika: tisztességtelen előny - kitették az Eb-csapatból a paratávolugrót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 19:02
Címkék
Kikerült az atlétikai Európa-bajnokságra készülő német csapatból Markus Rehm.

Mint korábban beszámoltunk róla, az 1988-as születésű paralimpiai bajnok távolugró 824 centiméteres paratávolugró-világrekorddal (29 centivel javította meg saját csúcsát) nyerte meg a hétvégén a német bajnokságot, de úgy vélték a szövetségben, a karbonszálas protézise tisztességtelen előnyt jelent neki a versenyek során. Mint korábban beszámoltunk róla, az 1988-as születésű paralimpiai bajnok távolugró 824 centiméteres paratávolugró-világrekorddal (29 centivel javította meg saját csúcsát) nyerte meg a hétvégén a német bajnokságot, de úgy vélték a szövetségben, a karbonszálas protézise tisztességtelen előnyt jelent neki a versenyek során.

„Sajnálatosnak és kiábrándítónak találom az esetet" – mondta Rehm, aki a fellebbezést fontolgatja.

A német fogyatékos sportolók szövetsége visszalépésről beszél a döntés kapcsán, míg a hétvégi versenyben másodikként záró Christian Reif sportszerűen elismerte, számára Rehm igazi bajnok, mivel bebizonyította, a fogyatékos atléták is nagy eredményekre képesek.

Az egykori wakeboardos Rehmnek egy sportbaleset következtében évtizede térd alatt kellett amputálni a jobb lábát, és a csonka végtagja versenyprotézisével együtt 15 centiméterrel hosszabb, mint a teljesen ép bal lába.

REHM PARAVILÁGCSÚCSOT JELENTŐ 824 CM-ES UGRÁSA ULMBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik