Négy szám után visszalépett a franciák világrekorder tízpróbázója San Diegóban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 11:20
Kevin Mayer megsérült (Fotó: Getty Images)
Kevin Mayer, a franciák kétszeres világbajnok tízpróbázója négy szám után visszalépett a versenytől San Diegóban, ahol a 8460 pontos kvalifikációs szintet szerette volna teljesíteni a párizsi olimpiára.

A 32 éves francia atléta legutóbb 2022-ben, a Eugene-ben rendezett világbajnokságon teljesítette a tízpróba összes versenyszámát, ezzel meg is nyerte a vb-t, így tavaly címvédőként érkezett Budapestre, de Achilles-ín-panaszok miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt az indulása. A kétszeres olimpiai ezüstérmes végül rajthoz állt, ám a távolugrás után kiszállt a versenyből.

Kevin Mayer a kaliforniai viadalon 1.89 méteren kezdett magasugrásban, de a második rontott kísérlete után kihúzatta magát a versenyből. A francia atlétának be volt kötve a jobb combja és a bokája is.

A Daily News szakportál szerint a 9126 ponttal világcsúcstartó Mayernek a távolugrás előtti bemelegítés közben két szög is kiesett a cipőjéből, ezért enyhén megcsavarodott a bal térde, így bizonytalannak érezte a rohamát magasugrás során.

Mayer tavaly decemberben is próbálkozott a szint teljesítésével Ausztráliában, ám akkor is kénytelen volt feladni a versenyt, de elmondása szerint nem aggódik a kvalifikáció miatt. A fedett pályán világbajnok és háromszoros Európa-bajnoknak június 30-ig három hónapja maradt teljesíteni a szintet a párizsi játékokra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik