Atlétikai vb: a 400 méteres síkfutás címvédője sokkolta a világot!

Vágólapra másolva!
2023.08.10. 12:39
null
Miller-Uibo a tavalyi vb-n (Fotó: Getty Images)
Shaunae Miller-Uibo nem akármilyen meglepetéssel rukkolt elő alig másfél héttel a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt. A női 400 méteres síkfutás kétszeres olimpiai bajnoka és világbajnoki címvédője ugyanis mindössze négy hónappal azután, hogy megszülte gyermekét rajthoz áll a magyar fővárosban – adta hírül az NBC Sports.

Rióban és Tokióban is megnyerte a 400 méteres női síkfutást Shaunae Miller-Uibo, aki a világbajnokságokon tavaly, Eugene-ben ért a csúcsra: a pekingi (2015) és a dohai (2019) ezüst után győzött a hosszabbik távján.

A vb után még három versenyen állt rajthoz, ám 400 métert legutóbb egy éve, tavaly augusztus óta nem futott, kiderült ugyanis, hogy gyermeket vár.

Az észt tízpróbázóval, Maicel Uibóval közös fiuk aztán idén április 20-án megszületett, s a július 5–6-i hétvégén visszatért a pályára a 29 éves atléta, mégpedig a bahamai országos bajnokságon indult hétpróbában, ám csupán öt számban állt rajthoz.

Az amerikai NBC Sports szúrta ki, hogy Miller-Uibo bekerült a bahamai világbajnoki csapatba: címvédőként szabadkártyával indul, ám nem sok esély látszik még az újabb érmére sem: az egy hónappal ezelőtti hétpróbaversenyen futott 200-as ideje közel három másodperccel gyengébb, mint az egy évvel korábbi legjobbja, ráadásul versenyen 400-at egy éve óta nem futott...

A TAVALYi 400-AS DÖNTŐ HAJRÁJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik