Atlétika: Sebastian Coe marad a nemzetközi szövetség elnöke

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.17. 12:29
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) a hétvégén kezdődő, budapesti világbajnokság előtt, a magyar fővárosban megtartott, 54. kongresszusán újabb négy évre elnöknek választotta a brit Sebastian Coe-t, aki 2015 óta irányítja a szervezetet. 

 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség a Twitteren adta hírül, hogy a szervezet budapesti kongresszusán újra elnöknek választották a 66 éves Sebastian Coe-t. A moszkvai és a Los Angeles-i olimpia 1500-on bajnok futója 2015 óta irányítja a szervezetet, és az 54. kongresszus döntése értelmében további négy évig folytathatja munkáját.

Alelnökként Ximena Restrepo, Raúl Chapado, Adille Sumariwalla és Jackson Tuwei segíti majd.

A tisztújító kongresszust a budapesti atlétikai világbajnokság előtt rendezték meg a Hungexpón, Coe volt az egyedüli elnökjelölt.

A szavazáson, melyet a WA-tól hamarosan távozó Szerhij Bubka alelnök vezetett, a 195 voksoló közül 192 támogatta Coe újabb elnökségét, hárman tartózkodtak – derül ki az MTI beszámolójából.

Coe a harmadik négyéves ciklusát kezdi meg, és a szövetség szabályai szerint ez lesz az utolsó elnöki megbízatása, amely 2027-ben zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik