Atlétika: a két magyar bejutott a vb-elődöntőbe női 60 gáton

VINCZE SZABOLCS (BIRMINGHAM)VINCZE SZABOLCS (BIRMINGHAM)
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 19:57
Kozák Luca és Kerekes Gréta egyaránt bejutott a szombati elődöntőbe 60 méter gáton a Birminghamben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.

Kozák Luca (8.16 másodperc) harmadik lett a futamában, Kerekes Gréta a hatodik (8.20) – utóbbi az időeredményével éppen befért az elődöntő 24 fős mezőnyébe. A Kozák futamát megnyerő amerikai Kendra Harrison minden idők legjobb vb-előfutambeli időeredményét érte el (7.77).Kozák Luca (8.16 másodperc) harmadik lett a futamában, Kerekes Gréta a hatodik (8.20) – utóbbi az időeredményével éppen befért az elődöntő 24 fős mezőnyébe. A Kozák futamát megnyerő amerikai Kendra Harrison minden idők legjobb vb-előfutambeli időeredményét érte el (7.77).

Az öt előfutamból az első négy-négy helyezett, valamint a további négy legjobb időeredmény birtokosa jutott tovább.

Márton Anita világbajnok lett – a súlylökővel készült interjúnkat itt olvashatja el!
Az ötpróbázó Krizsán Xénia ezt mondta a hatodik helyéről.
A VB ADATBANKJA ITT!

„Úgy jöttem ide, Birminghambe, hogy mindenképpen szeretnék továbbjutni, és mivel pontosan tudtam, hogy a futamok eleje nekem mindig gyengébb, úgy voltam vele, ha a rajtot jól megoldom, automatikusan jönni fog a többi, és meglesz a továbbjutás – fogalmazott Kozák Luca. – Ehhez képest a rajt után máris elég nagyot hibáztam, a második lépés után kicsit megrogytam, mélyre kerültem. Innen nehezebb újra megtalálni a ritmust, ezért arra próbáltam koncentrálni, hogy valahogy korrigáljam. Ez végül is sikerült, én is meglepődtem, hogy egy gáton sem hibáztam, és szerencsére a végén nagyon jól jöttem fel. Igyekeztem csak magamra figyelni, főleg a hiba után, de azért éreztem magam előtt az ukrán ellenfelemet, a finn lányt pedig sikerült is befognom. Az elődöntő örömfutás lesz, egy jó rajttal szerintem meg tudom futni az egyéni csúcsomat.”

„A bemelegítésnél kicsit darabosnak éreztem a mozgásomat, valószínűleg azért, mert éjszaka semmit sem tudtam aludni, állandóan az órát néztem – így Kerekes Gréta. – Sajnos betegen, torokfájással érkeztem Birminghambe, és tudat alatt kicsit izgultam is, mert tudtam, ha hozom, amit tudok, a középdöntőbe jutás reális. Ez egy kis nyomást is helyezett rám, annyira jól akartam futni, és semmiképpen sem akartam úgy lejönni, hogy jó, jó, nem volt ez rossz, Gréta, de egy kevés még hiányzott. Fáradtnak éreztem a lábaimat, mintha hiányzott volna belőlük az erő, ezért próbáltam hergelni magam. Technikai problémáim nem voltak, a rajtot jól kaptam el, és a lényeg, ott a nevem mellett, hogy továbbjutottam, az pedig már senkit sem érdekel, hogyan. Szombaton újra felveszem ezt a zöld dresszt, és próbálok jobbat futni. És kialszom magam, ígérem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik