Csupasport: bajnok lett hatórás futásban Garai Ágnes Szonja

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 18:15
Néhány hónap után teljesítette első félmaratoniját a Sashegyi Gepárdok ultrafutója, Garai Ágnes Szonja, jó tíz évvel később pedig hatórás ob-t nyert.

Garai Ágnes Szonja nyerte meg a március 6-án Tapolcán rendezett hatórás országos bajnokság női versenyét. A futónő még ELTE-s hallgatóként, számos ultrafutóhoz képest szokatlanul fiatalon kezdett el futni a Sashegyi Gepárdoknál, és ott is ragadt.

„Korábban évekig versenyszerűen teniszeztem, de mivel a továbbtanulást választottam, abbahagytam az aktív versenyzést és edzést – meséli a tavalyi 50 km-es ultrafutó országos bajnokság harmadik helyezettje. – Eltelt néhány év úgy, hogy nem sportoltam, és úgy éreztem, változtatnom kell. Eleinte aerobikoztam és futottam a magam módján, kis idő múlva aztán rájöttem, a futáshoz vonzódom igazán. Kétezertizenegyben úgy döntöttem, benevezek életem első félmaratoni versenyére, ami arra volt jó, hogy bizonyítsam magamnak, képes vagyok öt-tíz kilométereknél többet futni. Szükségem volt egy futóközösségre és egy csapatra, de nem azért, hogy versenyezzek, hanem hogy társaságban sportolhassak. Ezután kezdtem el komolyabban foglalkozni a futással.”

Rövidebb távokkal is próbálkozott, de inkább a hosszabbak vonzották, mert mint mondja, minél előbb hosszútávfutó bátyja nyomdokaiba akart érni, és nem is adta alább a félmaratoni távnál.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik